Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Ja proponuję się zastanowić, poczytać, pooglądać strony innych fotografów i potem ewentualnie zacząć pytać ... Szablon z Twojego linku to na prawdę nie najlepszy pomysł. Możesz znaleźć w tym stylu coś dużo lepszego. Minimalizm jest jak najbardziej ok ale nie w tym wykonaniu.

skinny500 fajna strona, szkoda tylko że we fleszu. Mocno to zawęża grupę docelową - chyba że to świadome rozwiązanie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Flux Zobacz posta
    skinny500 fajna strona, szkoda tylko że we fleszu. Mocno to zawęża grupę docelową - chyba że to świadome rozwiązanie.
    Za kilka miesięcy będzie w HTML5. Zależało mi na pewnych rozwiązaniach, które tylko we flashu są możliwe. Teraz chyba już nie tylko, a nawet jeśli to tablety są tak popularne, że trzeba mimo wszystko z flasha zrezygnować.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skinny500 Zobacz posta
    Za kilka miesięcy będzie w HTML5. Zależało mi na pewnych rozwiązaniach, które tylko we flashu są możliwe. Teraz chyba już nie tylko, a nawet jeśli to tablety są tak popularne, że trzeba mimo wszystko z flasha zrezygnować.
    Dokładnie, ludzie z iphonami też są teraz pominięci ... To co tam masz aktualnie spokojnie można zrobić w HTML5, CSS3 i js. Co mi wciąż bardzo podoba się w flashu to jego algorytmy skalowania i wyostrzania zdjęć. W HTML niestety zdjęcia jeśli nie są pokazane w rozmiarze 100% lekko tracą na ostrości - sam robię teraz portfolio i to mnie drażni ... To chyba największy kompromis.

Domyślnie

Dokładnie, ludzie z iphonami też są teraz pominięci ... To co tam masz aktualnie spokojnie można zrobić w HTML5, CSS3 i js. Co mi wciąż bardzo podoba się w flashu to jego algorytmy skalowania i wyostrzania zdjęć. W HTML niestety zdjęcia jeśli nie są pokazane w rozmiarze 100% lekko tracą na ostrości - sam robię teraz portfolio i to mnie drażni ... To chyba największy kompromis.
    Mam iphone'a i korzystam na nim z flasha'a

Domyślnie

Strona o błyskaniu z stopki chyba źle podlinkowana - szkoda bo patrząc na portfolio doszedłem do wniosku, że z chęcią bym poczytał.

Cytat Zamieszczone przez Sendilkelm Zobacz posta
    Mam iphone'a i korzystam na nim z flasha'a
    No i gratulacje, jesteś jednak w znikomym procencie osób które dokonały "upgrade" telefonu. Z powodów accessibility flash jednak nie jest dobrym rozwiązaniem jeśli chodzi o strony internetowe, szczególnie te prostsze które można zrobić w HTML i te które powinny być ogólnodostępne.

Domyślnie

Co mi wciąż bardzo podoba się w flashu to jego algorytmy skalowania i wyostrzania zdjęć. W HTML niestety zdjęcia jeśli nie są pokazane w rozmiarze 100% lekko tracą na ostrości - sam robię teraz portfolio i to mnie drażni ... To chyba największy kompromis.
    Właśnie to są te rzeczy, dla których zdecydowałem się wtedy na flash Mogę mieć zdjęcia w wysokiej rozdzielczości, a jak ktoś ma na monitorze mniej niż 1920px szerokości to się skaluje, jednocześnie nie rozwalając jakości. Niestety w HTMLu to tak nie działa, więc będę miał zdjęcia w określonej rozdzielczości bez skalowania. Nawet gdzieś znalazłem skrypt strony, który by mi odpowiadał, tylko muszę znaleźć czas, żeby przenieść to wszystko. Ale póki co skupiam się na stronie o błyskaniu, z którą ostatnio wystartowałem, a pf musi zaczekać.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Małopolskie

Domyślnie

Ja proponuję się zastanowić, poczytać, pooglądać strony innych fotografów i potem ewentualnie zacząć pytać ... Szablon z Twojego linku to na prawdę nie najlepszy pomysł. Możesz znaleźć w tym stylu coś dużo lepszego. Minimalizm jest jak najbardziej ok ale nie w tym wykonaniu.

Jakieś inne przykłady minimalizmu w lepszym wykonaniu?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Małopolskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JacKill Zobacz posta
    Danke!

Domyślnie

Podłączę się pod temat.
    Biorąc przykładowo taki szablon: http://themeforest.net/item/6165-per...review/2764828
    czego potrzebuję / co muszę potrafić żeby edytować go "pod siebie" ?

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów