Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Nikkor 45/2,8 P

Domyślnie Nikkor 45/2,8 P

Witam, czy ktoś orientuje się może po ile chodzą używane Nikkory 45/2,8 P w b.dobrym stanie (sprzedawane niegdyś z FM3A). Chodzi mo konkretnie o wersję czarną.
    b.
    kwadrat i prostokąt, głównie kwadrat

Domyślnie

Czarna wersja jest rzadziej spotykana, a srebrne chodziły od 600-700 na Allegro. W komisach nieco drożej.

A chcesz sprzedać, czy kupić?

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

Nowy, na gwarancji, bez względu na kolor, można kupić za 999pln.

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vadim Zobacz posta
    Nowy, na gwarancji, bez względu na kolor, można kupić za 999pln.
    A gdzie?

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

Tutaj:

http://www.e-oko.pl/t5j2t5kjQORdPK4n...td2brNH2DKDqFH

Były jeszcze w tej samej cenie w FOTOit (all...)

Pozdrawiam

Domyślnie

ten akurat jest srebrny

Były jeszcze w tej samej cenie w FOTOit (all...)
    nie ma

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kiemlo Zobacz posta
    A chcesz sprzedać, czy kupić?
    Znajomy znajomego chce sprzedać FM3A black w zestawie z tym nikkorem. Krzyknął mi 3200 zeta za komplet i zastanawiam się co robić. Stan bez zarzutu, igła że tak powiem. Sama puszka chodzi po ok 2 tys. czyli wychodzi, że za obiektyw chce 1,2 tys. Zastanawiałem się po prostu czy warto to kupić w tej cenie, a potem opchnąć samego nikkora. Chyba, że zostawić go w miejsce mojej 50-tki. Z tego co piszecie wynika jednak, że za drogo chce, choć na pewno bym coś urwał. Najchętniej, to bym wziął całość i sobie zostawił, ale żona spokoju mi nie da, cytuję "za 3 tys. to kupiłbyś niezłą cyfrę!" Hehe...
    Nastawiony byłem na zakup tylko puszki i nie wiedziałem ile dać za komplet, stąd moje pytanie. Z tego co sobie poczytałem, to szkiełko to jest niezłe, dyskretne, no i... fenomenalnie prezentuje się z FM3A!!
    W takim razie pytanie mam inne: po ile chodzi całość (puszka+szkło)?
    b.
    ps. mam nadzieję, że facet nie czyta tego forum...

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

Taka cena to lekkie przegięcie. Body FM3a w stanie idealnym można kupić za 1300-1500pln bez specjalnej łaski. Ile kosztuje nowy nikkor 45/2.8, widziałeś, więc niech kolega zejdzie na ziemię z ofertą. Jak kupujesz komplet, to zawsze powinno być taniej, szczególnie, jak ten komplet jest używany, a nie ze sklepowej półki. Przy dzisiejszych cenach sprzętu analogowego, wyceniam taki zestaw na 2 tys., maksymalnie 2,2 tys. pln. Przy założeniu, że jest w stanie idealnym, ze wszystkim, co fabryka daje (pudełeczka, papiery, pasek, itp.)

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Vadim ; 19-03-2007 o 19:34

Domyślnie

Taka cena to lekkie przegięcie. Body FM3a w stanie idealnym można kupić za 1300-1500pln bez specjalnej łaski.
    w tej cenie to owszem, ale srebrna wersja:
    http://allegro.pl/item160093325_nikon_fm3a_ideal_.html

ten srebrny poszedł za 1900zeta, ale jeszcze na gwarancji:
    http://allegro.pl/item158082308_niko...gwarancji.html

czarny za 2100:
    http://allegro.pl/item161082175_niko...idealnym_.html

Ile kosztuje nowy nikkor 45/2.8, widziałeś, więc niech kolega zejdzie na ziemię z ofertą. Jak kupujesz komplet, to zawsze powinno być taniej, szczególnie, jak ten komplet jest używany, a nie ze sklepowej półki. Przy dzisiejszych cenach sprzętu analogowego, wyceniam taki zestaw na 2 tys., maksymalnie 2,2 tys. pln. Przy założeniu, że jest w stanie idealnym, ze wszystkim, co fabryka daje (pudełeczka, papiery, pasek, itp.)
    Ja widać 2-2,2 tys. to raczej atrakcyjna cena, nie wiem czy aż tyle zejdzie, sprzedajacy pewnie widział te aukcje. Powalczę jednak... Gdyby chciał 2,2 tys. to bym kupił w ciemno i nie zawracał Wam głowy
    pozdrawiam.
    b.

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

Teraz jest w ofercie tego FOTOit na portalu aukcyjnym. Wystawiony jest srebrny i nie wiem, czy mają*czarne, ale cena spadła o stówę do 899.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów