Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Czeszewski Las

Domyślnie Czeszewski Las

Rezerwat Czeszewski Las
    Ten piękny i jeden z najcenniejszych przyrodniczo terenów Wielopolski, leży w widłach rzek Warty i Lutyni, których to wezbrania czynią ten obszar wyjątkowym, a wał morenowy osiągający 90m wysokości względnej nadaję mu wręcz podgórski charakter.. Mnogość przedstawicieli różnych gatunków fauny i flory, często bardzo rzadkich, ogromne kilkusetletnie dęby, urokliwe starorzecza, piękne naturalne łęgi, to głowne atuty tego rezerwatu, który powstał w 2004 roku z połączenia dwóch mniejszych - R. Lutynia orz R. Czeszewo.
    Na wielką wartość przyrodniczą tych terenów wskazuje objęcie ich czynną ochronną, jako rezerwat, już w 1907 roku. Zatem był to pierwszy rezerwat w Wielkopolsce.

Tyle teorii, teraz czas na zobrazowanie uroków tychże terenów

1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.
    8.
    Ostatnio edytowane przez Michał M ; 22-10-2012 o 19:26

Domyślnie

Wszystkie piękne, najbardziej mi się podoba 7-ka za szczegóły i ostrość.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Osobiście podoba mi się 2, najfajniejsza z całego składu... świetnie wykonana. Pokusił bym się o minimalne ściemnienie góry zdjęcia... a może tak jest lepiej. Nieważne, i tak jest pięknie. Odnośnie mojego przedmówcy, niestety nie zgodzę się co do zdjęcia siódmego. Zbyt mocne światło niekorzystnie wpływa na dolna część zdjęcia, niemniej jednak góra wygląda bajkowo!
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

także 2 najlepsza MZ
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

za Sebastianem
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Uprawnienia umieszczania postów