Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Domyślnie

Nie wypadł tak źle. Gdyby był jeszcze trochę tańszy..
    D200+słoiki

Domyślnie

Po przeczytaniu testu z jednym co sie zgodze co mi przeszkadza to winieta, jest spora i zauwazalna na zdjeciach, reszta juz malo istotne mozna smialo robic dobre zdjecia.

Domyślnie

sprocket wszystkie testy, jakie do tej pory widziałem akcentują również poważną dystorsję w dolnym zakresie ogniskowych - Tobie to nie przeszkadza?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RAF Zobacz posta
    sprocket wszystkie testy, jakie do tej pory widziałem akcentują również poważną dystorsję w dolnym zakresie ogniskowych - Tobie to nie przeszkadza?

Ja tego obiektywu nie mam (na razie i o tych dystorsjach wiem z testów/recenzji/opinii itp. Był to jeden z elementów, który mnie nieco zniechęcał do tego obiektywu, jednak odkąd nauczyłam się korygować zniekształcenia na fotce komputerowo, perspektywa posiadania tego obiektywu nie budzi już we mnie większych obaw. A może powinna?
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie

Potwierdze to co powiedziala Karolina, jak dla mnie dystorsja nie jest uciazliwa a ja nawet jej az tak bardzo nie zauwazam zreszta mozna troszke to podciagnac programem.
    Potwierdze tez to co powiedzieli w tescie, na 50mm ten obiektyw jest b.dobry.

Domyślnie

to mój podstawowy obiektyw - bo jedyny ...
    MarcinWilk

Domyślnie

pasuje do d40/d40x ? czy wymaga śjubokreta?

Domyślnie

Pasuje bo to AF-S.

Domyślnie

ja też go posiadam i uważam, że dystorsja nie jest takim poważnym problemem jak pokazują testy... zawsze można to skorygować w PC... a co do szkła to moim zdaniem świetne...
    2xD700, 2xSB910, Z 16 2.8, S20 1.8, T28-75 2.8,N 35 1.8, N50 1.4, 85 1.8, S 150 2.8
    NAKMUAY BLOG

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów