Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Domyślnie obiektyw do rajdów

Witam serdecznie

Od jakiegoś czasu czytam wszystko o obiektywach (interesowały mnie 18-200) bo myslałem, że nada się do AMATORSKICH zdjęć z rajdów samochodowych. Jednak przemyślałem problem i niestety chyba są za ciemnie.
    Teraz zgłupiałem już całkiem i nie wiem co kupić. Może stałkę. Ale jaką? Może mały zoom 200-400? czy coś podobnego
    Na rajdach jest taki problem, że często trzeba stać daleko. W grudniu wybieram się na KAROWĄ do Warszawy.
    Jest tam ciemno - co prawda jest oświetlenie telewizyjne ale i tak ciemno. lampę mam ale nie doleci. Czasy trzeba dać krótkie i brakuje wtedy jasności obiektywu.
    Aparat mam nikon d80 i dwa obiektywy 18-135 nikona i sigmę 70-300.
    Kasę mam tak do 3000 tyś.
    No i wole nowy niż jakiś z allegro.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gibaxa Zobacz posta
    Witam serdecznie
    Kasę mam tak do 3000 tyś.
    Za tę kasę możesz kupić wszystkie systemy i wybrać ten najbardziej pasujący.

Domyślnie

Sprzedaj 70-300 i kup 70-200 OS

Cytat Zamieszczone przez gibaxa Zobacz posta
    lampę mam ale nie doleci
    jak się dobrze zamachniesz to doleci
    | FB | BLOG |

Domyślnie

Fanie tylko, że nowy 70-200 to kupa kasy.
    Lapa poleciała ale ktoś odrzucił

Domyślnie

poszukaj nowej Sigmy 70-200/2,8 bez stabilizacji. W budżecie się powinieneś zmieścić.
    Obiektyw porządny, daje radę w sporcie.
    Miałem, polecam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miron19j Zobacz posta
    poszukaj nowej Sigmy 70-200/2,8
    Obiektyw porządny, daje radę w sporcie.
    Miałem, polecam.
    popieram

Domyślnie

zadam moze głupie pytanie ale mam za małe doświadczenie.

Stabilizacja mi nie jest potrzebna?

Czyli kupić bez stabilizacji i własnego silnika?

Domyślnie

Stabilizacja by Ci się przydała. Ale w założonym budżecie nie kupisz nic nowego, jasnego, ze stabilizacją.
    Zresztą przez tyle dziesiątków lat nie było stabilizacji, a fotografowie jakoś sobie dawali radę.
    A ta Sigma ma silnik.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miron19j Zobacz posta
    Stabilizacja by Ci się przydała. Ale w założonym budżecie nie kupisz nic nowego, jasnego, ze stabilizacją.
    Zresztą przez tyle dziesiątków lat nie było stabilizacji, a fotografowie jakoś sobie dawali radę.
    A ta Sigma ma silnik.
    i to jest sedno sprawy. Mam jeszcze parę aparatów na "zwykłe filmy" z jednym obiektywem. Od kiedy przesiadłem się na te komputerowe ustrojstwa zdjęcia już nigdy nie wyszły tak jak kiedyś. Niby teraz wszystko za ciebie myśli a efekty są odwrotne. Ufasz stabilizacji automatycznej ostrosci a tu potem kicha. A kiedyś czlowiek ustawiając ostrość łączył w wizjerze 2 kółka i wiadomo było ze musi byc ok.

Mam tą sigmę 70-300 bez stabilizacji i powiem ze ręka lata. mam statyw ale nie zawsze można go zainstalować.

Domyślnie

ale przecież AF można wyłączyć. Niestety, ostrzenie już nie będzie takie proste jak w "starych" aparatach, gdzie wizjer był jak wrota do stodoły.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów