Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: D7000 na D300s

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez joker333 Zobacz posta
    zycxe Ci abys po kilku latach uzywania z przebiegiem pod 100k sprzedal swoje d7000 za 2500
    Tyle, że bardziej adekwatne byłoby porównanie spadku wartości w ujęciu procentowym, bo za nowego D300s biorą sobie 5k a D7000 idzie wyrwać za 3k także wychodziłoby na to że używki D7000 z 50% upustem od starości musiałyby chodzić po 1500 złociszy co jakoś nie wydaje się być wybitnie trudne do osiągnięcia. Niedawno za tyle widywało się zdechlaki D90 a aparat i wiekowy i jakość gęsia skórka nie wychodzi jak się patrzy na specyfikację. Poza tym z tego co pisze witus, to jeśli ma coś do sprzedania to właśnie D300s, skoro pisze że się z nim męczy
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 18-10-2012 o 12:59

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Tyle, że bardziej adekwatne byłoby porównanie spadku wartości w ujęciu procentowym, bo za nowego D300s biorą sobie 5k a D7000 idzie wyrwać za 3k także wychodziłoby na to że używki D7000 z 50% upustem od starości musiałyby chodzić po 1500 złociszy co jakoś nie wydaje się być wybitnie trudne do osiągnięcia. Niedawno za tyle widywało się zdechlaki D90 a aparat i wiekowy i jakość gęsia skórka nie wychodzi jak się patrzy na specyfikację. Poza tym z tego co pisze witus, to jeśli ma coś do sprzedania to właśnie D300s, skoro pisze że się z nim męczy
    Dziękuję za rzeczowe opisanie stanu faktycznego.

Obserwuję dziwną tendencje na tym forum posiadaczy modeli D300/D700 do bezkrytycznego ubóstwiania swoich sprzętów. Ulubionym argumentem jakim się posiłkują to pancerna obudowa. W sumie to wspaniale, jeśli ktoś lubi wbijać gwoździe swoim body. Przypuszczam, że większość chce robić głównie zdjęcia i niestety nowe konstrukcje Nikona deklasują w jakości obrazka starsze modele.
    patrzę, podglądam obserwuję ...

D600 D90 | S15/2.8 | N28/1.8 | S50/1.4 | N85/1.8 | SB-900

Oszczędny w słowach Awatar krispike
    Miasto
    Lubelszczyzna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez psm Zobacz posta
    Obserwuję dziwną tendencje na tym forum posiadaczy modeli D300/D700 do bezkrytycznego ubóstwiania swoich sprzętów.
    Wcale się nie dziwię, bo to dobry i sprawdzony sprzęt...
    A poza tym to mało kto będzie krytykował swój zakupiony sprzęt, chodź i to się czasami zdarza.
    |D50|D300s|N18-70|N50/1.8|T17-50/2.8VC|SB-800|MF055XPro|
    "Wszystko, na co patrzysz w Twoim otoczeniu, powinno Cię cieszyć. A wszystko, co widzisz... to światło"

Domyślnie

Zdecydowanie nie warto zmieniać, miałem D300 mam D5100 i jednak pod względem obrazka jest zdecydowana różnica na korzyść nowej matrycy.
    Już lepiej dokup gripa do D7000 a najlepiej poszukaj D700 w dobrym stanie.
    D600 S14 N28 N16-35 N50 T28-75 N70-210

Domyślnie

lol d300s "lata świetlne w tyle", "przepaść technologiczna", "stara matryca" powiedzcie mi jak często i gdzie wymieniacie oczy ,że to wszystko zauważacie na fotach (nie mówię o testach syntetycznych, cropach, itp)

Forum powinno się podzielić na fanów sprzętu firmy Nikon - czyli tych co mało focą ale zawsze muszą mieć najnowszy sprzęt bo ich "stary" jest już "lata świetlne" w tyle i nie da się nic dobrego pstryknąć i na tych co więcej focą i rzadziej zmieniają dobry sprzęt na jeszcze lepszy i co najwyżej wymieniają obiektywy na lepsze optycznie jakościowo etc

Domyślnie

Przecież od dawna wiadomo że jak wychodzi nowy model to stary przestaje robić zdjęcia...uff dobrze że ze szkłami tak nie ma

Domyślnie

Ja ostatnio często biegałem z D50 w ręce i jestem zadowolony z efektów.
    Pewnie według niektórych forumowiczów, on to już w ogóle zdjęć nie robi, tylko co najwyżej ryciny
    400D -> 60D -> D300s -> D50 -> D600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez psm Zobacz posta
    Dziękuję za rzeczowe opisanie stanu faktycznego.

Obserwuję dziwną tendencje na tym forum posiadaczy modeli D300/D700 do bezkrytycznego ubóstwiania swoich sprzętów. Ulubionym argumentem jakim się posiłkują to pancerna obudowa. W sumie to wspaniale, jeśli ktoś lubi wbijać gwoździe swoim body. Przypuszczam, że większość chce robić głównie zdjęcia i niestety nowe konstrukcje Nikona deklasują w jakości obrazka starsze modele.
    Trochę w tym prawdy, ale nie przesadzajmy też w drugą stronę. Pisanie, że jakość obrazka D7000 deklasuje starsze modele albo że matryca D7000 jest w stosunku do tej z D300 o lata świetlne...
    Moim zdaniem ani matryca D7000 nie deklasuje D300, ani pancerność i ergonomia D300 nie deklasuje D7000.

Każdy powinien wybrać aparat pod swoje potrzeby i tyle.

ps. osobiście nie wymienił bym D300s nawet na 2xD7000, prędzej na D700, gdybym np. parał się przede wszystkim fotografią ślubną ( to nie znaczy, ze odradzam D7000 komukolwiek na rzecz D300s - kwestia co i jak się fotografuje ). Cóż, takie dziwne upodobanie do "starego".

Domyślnie

D300s to fantastyczny korpus, uwielbiam go każdego dnia. Nauczyłem się korygować jego wady. Jednak ludzie oceniają obrazek więc po co spędzać dwa razy więcej czasu w photoshopie. Ja fotografuję ludzi, którzy zwykle nie uciekają przedemną. Jego wyśrubowane parametry przydają dię pewnie głównie przy sporcie. Niestety z trzy razy miałem okazje zrobić to co robię na codzień d700 i jest różnica miażdżąca. Znacznie mniej osczuwalna na d7000 którym też robiłem.
    Nikon

Domyślnie

Przepraszam za błędy pisałem z telefonu.
    Nikon

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów