Chciałbym poznać wasze opinie.
Czy opłaca się zmienić Nikona D7000 na D300s?
Myślę o zmianie z powodu wygody. Nie wiem dlaczego, ale niewygodnie mi się trzyma Nikona D7000
Szukaj
Chciałbym poznać wasze opinie.
Czy opłaca się zmienić Nikona D7000 na D300s?
Myślę o zmianie z powodu wygody. Nie wiem dlaczego, ale niewygodnie mi się trzyma Nikona D7000
Logicznie było by gripa kupić...masz bardzo dobry aparat
ja po zmianie z a700 na d7000 stwierdziłem, że ergonomia w d7000 nie jest jego mocną stroną. Brakuje mi paru przycisków, a po 10-15 minutach pracy z puchą boli mnie rękawinna jest moim zdaniem za małą szerokość korpusu, mam długie paluchy i zwyczajnie nie mieszczą mi się między bagnetem a uchwytem. Jednak jakość zdjęć to rekompensuje, no i do tego mimo wszystko lepszy AF niż w moim poprzednim aparacie.
Ja na Twoim miejscu nie zamienił bym na d300s, właśnie ze względu na matrycę która mz jest o lata świetlne przed tą w d300s. Chyba że dla ciebie ergonomia jest najważniejsza, wtedy to co innego
D300s z gripem leży świetnie. Będzie Pan zadowolony...
A ja bym osobiście nie ryzykował z D7000. To loteria na co trafisz. Może lepiej pomyśleć i dołożyć do używanego D700 ...
|D50|D300s|N18-70|N50/1.8|T17-50/2.8VC|SB-800|MF055XPro|
"Wszystko, na co patrzysz w Twoim otoczeniu, powinno Cię cieszyć. A wszystko, co widzisz... to światło"
.. tylko matryca w d300s to już technologiczna zapaść ... Ja bym sobie dał spokój. Sam się z nim "męczę".
Nikon
Kup grip do D7000 i będzie się lepiej trzymać.
Zmiana z D7000 na D300s to jednak zmiana na gorszy aparat jeżeli chodzi o parametry, chociaż w lepszej w sensie ergonomii obudowie.
No tak bo D300s już się nie da zdjęć robić....tylko się męczyć
Na tym forum jest tyle informacji na temat tych dwóch w/w puszek, że spokojnie autor wątku powinien się w tym rozeznać i podjąć decyzję. Tyle, że na D300s to mało kto narzekał, czego nie można powiedzieć o D7000, jednak są też opinie tych co mieli styczność z jednym i drugim i takie opinie w szczególności powinno się brać pod uwagę. Zatem polecam wyszukiwarkę.
|D50|D300s|N18-70|N50/1.8|T17-50/2.8VC|SB-800|MF055XPro|
"Wszystko, na co patrzysz w Twoim otoczeniu, powinno Cię cieszyć. A wszystko, co widzisz... to światło"
Pewnie, że można tylko po co się wkurzać, że inni robią lepsze. Jego gwałtowny spadek ceny na giełdzie, można bez problemu kupić za 2500, z czegoś wynika.
Nikon
zycxe Ci abys po kilku latach uzywania z przebiegiem pod 100k sprzedal swoje d7000 za 2500![]()
Skontaktuj się z nami