Close

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 65 z 65

Wątek: Polska - Anglia

Domyślnie

Wypowiadam sie, bo przezylem w tym kraju 40 lat i jest mi on bliski chocby dlatego ze mam tam rodzine, przyjezdzam na urlopy i mam nadzieje ze kiedys skoncza sie te ustawki kibicow na bitwy meczowe i pomeczowe, z ktorych drwi caly swial, sytuacje jak na "Narodowym basenie", ludzie zaczna zyc godnie nie od pierwszego do pierwszego, skonczy sie kiedys walka o wladze nie majaca na uwadze potrzeby ludzi w wiekszosci przypadkow,tragedie dzieci bedace pod opieka nieodpowiedzialnych za ich los rodzicow, narodowa tragedia (tradycja) ktorej na imie alkohol, sytuacji gdzie ktos traci dorobek zycia bo dzialaja tacy jak Amber Gold i nie ma winnych i wiele innych r zeczy i zeby ludzie zaczeli sie do siebie usmiechac w naturalny sposob.
    Trzeba pozyc gdzies indziej, zeby zrozumiec ze mozna zyc inaczej niz tak jak opisalem, choc nigdzie nie jest idealnie, ale jakze inaczej.
    Moze takie a nie inne spojrzenie za zagadnienie ma wplyw moj wiek, bo z wiekiem nabiera sie innego spojrzenia na otaczajacy nas swiat, oraz na to jak zyc aby byc szczesliwy, i miec szacunek do innego czlowieka.
    Nie zamierzam cie przekonywac o moich racjach, ale zycze ci wiecej usmiechu na codzien i prosperity w codziennym zyciu.
    Ostatnio edytowane przez FHR ; 09-01-2013 o 23:39 Powód: NIE STAWIAMY SPACJI PRZED ZNAKAMI INTERPUNKCYJNYMI!!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gregter48 Zobacz posta
    Nie zamierzam cie przekonywac o moich racjach , ale zycze ci wiecej usmiechu na codzien i prosperity w codziennym zyciu.
    Dziękuje i nawzajem.

jakbyś przyleciał do Polski tego dnia na mecz ciekawe co ty byś zrobił i co gadał? Jeden facet który wbiegł na murawę przyleciał 2 tyś km. A jego bieg to rozładowanie nerwów, emocji, bezsilności, jego oraz całego tłumu. To było lepsze niż puszczanie piosenki "Beautiful Day" by tłum uspokoić albo by dalej drwić z kibiców, już sam nie wiem.
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

Wypowiadam sie , bo przezylem w tym kraju 40 lat i jest mi on bliski chocby dlatego ze mam tam rodzine ,przyjezdzam na urlopy i mam nadzieje ze kiedys skoncza sie te ustawki kibicow na bitwy meczowe i pomeczowe , z ktorych drwi caly swial , sytuacje jak na "Narodowym basenie", ludzie zaczna zyc godnie nie od pierwszego do pierwszego ,skonczy sie kiedys walka o wladze nie majaca na uwadze potrzeby ludzi w wiekszosci przypadkow,tragedie dzieci bedace pod opieka nieodpowiedzialnych za ich los rodzicow , narodowa tragedia (tradycja ) ktorej na imie alkohol , sytuacji gdzie ktos traci dorobek zycia bo dzialaja tacy jak Amber Gold i nie ma winnych i wiele innych r zeczy i zeby ludzie zaczeli sie do siebie usmiechac w naturalny sposob.
    Trzeba pozyc gdzies indziej , zeby zrozumiec ze mozna zyc inaczej niz tak jak opisalem , choc nigdzie nie jest idealnie ,ale jakze inaczej.
    Moze takie a nie inne spojrzenie za zagadnienie ma wplyw moj wiek , bo z wiekiem nabiera sie innego spojrzenia na otaczajacy nas swiat , oraz na to jak zyc aby byc szczesliwy , i miec szacunek do innego czlowieka.
    Nie zamierzam cie przekonywac o moich racjach , ale zycze ci wiecej usmiechu na codzien i prosperity w codziennym zyciu.
    Ze smutkiem przyznaję Ci rację.
    Przeczytałem uważnie dwukrotnie Twą wypowiedź i ... zgadzam się całkowicie z każdym Twoim słowem; takie coś zdarza mi się dosyć rzadko. Można by jeszcze dużo, bardzo dużo napisać w tym temacie.
    ... sytuacji gdzie ktos traci dorobek zycia bo dzialaja tacy jak Amber Gold i nie ma winnych i wiele innych r zeczy ...
    Nie pierwszy to i na pewno nie ostatni przypadek. Była Bezpieczna Kasa Oszczędności, reklamowali się w tv publicznej; później okazało się, iż działalność prowadzili niezgodnie z obowiązującym prawem, itd., itd.

Państwo nie wypełnia swych podstawowych funkcji. W państwie prawa, prawo chroni najsłabszych. Moje uwagi dotyczą również innych rządów - co bym nie był posądzony o uprawianie polityki.

Pozdrawiam
    Krzysztof
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokolnik Zobacz posta
    Dziękuje i nawzajem.

jakbyś przyleciał do Polski tego dnia na mecz ciekawe co ty byś zrobił i co gadał? Jeden facet który wbiegł na murawę przyleciał 2 tyś km. A jego bieg to rozładowanie nerwów, emocji, bezsilności, jego oraz całego tłumu. To było lepsze niż puszczanie piosenki "Beautiful Day" by tłum uspokoić albo by dalej drwić z kibiców, już sam nie wiem.
    Ale to nie jest powód, żeby wchodzić na nie swoją trawę. Wchodzenie na nie swój trawnik kosztuje.
    Ponadto organizator sprzedając bilet nie gwarantował, że mecz się odbędzie i każdy przybył na własne ryzyko. Jeśli ktoś kto wybiera się na taką wycieczkę, nie bierze tego pod uwagę, to jest jakiś "nie teges".

Domyślnie

Nie ukrywam, że pościg za kibicem, który w najmniejszym stopniu nie zakłócił meczu bardzo mnie ubawił.
    W telewizorni jednak powiedziano, iż za taki "wybryk" kibic dostałby "u siebie" w Anglii surowy wyrok.

Musimy patrzeć w kategoriach europejskich.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów