Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Sylwia - ponownie

Witam jeszcze raz,
    Przeglądając zdjęcia wpadł mi w oko jeszcze jeden mój czysto amatorski pstryk. Proszę o opinię
    Zdaję sobie sprawę, że jeśli chodzi o jakość zdjęcia to fotka nie jest zbytnio rewelacyjna, ale jestem ciekawy kilku cennych uwag, w każdym razie od dziś biorę się za lekturę na temat kompozycji i kadrowania, bo wiem, że te sprawy u mnie "leżą".

Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez goldipl ; 14-10-2012 o 13:04
    "Fotografowanie - podobnie, jak stosowanie wszelkich innych środków wyrazów - nie jest wymyślaniem, lecz odkrywaniem. Fotografia, to możliwość krzyku, wyzwolenia, a nie próba udowodnienia własnej oryginalności. To sposób życia." - Henri Cartier-Bresson

Domyślnie

chyba deko leci w prawo, ponadto zbyt centralnie. Ciąłbym tuż przy ramieniu z prawej strony, bo jest tam za dużo przestrzeni.
    Co do obróbki, to na twarzy modelki są za mocne przepały.
    D7000 + N 18-55mm + N 50 1.8D + S 70-300mm + SB600

Domyślnie

Nie wiem czy świadomie ale fajnie wpisałeś głowę modelki w fajny układ linii
    Ciecie tuż przy ramieniu po prawej nic nie wnosi prócz zgody na owczy pęd "byle nie centralnie"
    Natomiast podcięcie od dołu i od góry CHYBA podkreśli kadr i to wpisanie w linie

Domyślnie

Jakby usunąć winietkę i obrobić tak, żeby twarz nie świeciła to będzie bardzo przyjemny fot
    WWW || FB || BK
    jestem babą

Domyślnie

Całkiem przyjemnie, razi jedynie zbyt mocna winieta

Uprawnienia umieszczania postów