Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Java Update

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Java Update

Java ma ten nieprzyjemny zwyczaj ze update robi codziennie lub nawet po kilka razy na dzień no ileż k***a można! Wyskakujące okienko + dźwięk plum, trzeba klikać, głupie i denerwujące. Zastanawiam sie od jakiegos czasu czy nie da się ustawić updatu na powiedzmy raz w miesiacu?
    A może da się Jave zastąpić alternatywnym programem?

Domyślnie

Mozna wylaczyc update i robic recznie
    Nie, oprogramowania java nie mozna zastapic niczyminnym. Mozna ewentualnie nie uzywac jak si ema to szczescie ze nie potrzeba
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Możesz mi podpowiedzieć jak to zrobić bo próbowałem już kilkukrotnie bez rezultatu.

Domyślnie

panel sterowania - klikasz dwukrotnie ikonę java - zakładka update i odznaczasz okienko aktualizuj - nic prostrzego
    D50 + S10-20/3,5 + N18-70/kit + N70-300VR + N35/2,0D + N50/1,4D + SB800 + podstawowe akcesoria

Domyślnie

Rzeczywiście proste dzięki!

Domyślnie

Niestety nie pomogło, dalej wyskakują updaty z javy.
    Nie potrafię sie przekonać do Win. wiecznie są jakieś problemy, to i internetem to się zawiesza itd. gdyby nie oprogramowanie którego na co dzień używam dawno bym wrócił do Linuxa...

Domyślnie

Uruchom jako administrator javacpl.exe z tej lokalizacji C:\Program Files\Java\jre7\bin. Wtedy odznacz aktualizacje.
    Pozdrawiam
    Robert Błaszczak
    http://www.blaszczak.pl

Domyślnie

Powinienem znalesc: C:\Program Files\Java\jre7\bin -update? w takim razie nie ma a może jest ukryte pod jakimś kodem?

Domyślnie

Może po prostu zaktualizuj tę javę? Ostatnio chyba 3 wersję pod rząd szybko wychodziły bo łatali odkryte luki.
    Jak nie chcesz aby się update uruchamiał to trza się zaposiłkować softem zarządzającym programami które startują z windows.
    Tam skasować Java Update Scheduler (uruchamia to plik jusched.exe) - nie wyłączysz tego odznaczając tylko opcję updatu w panelu sterowania/Java.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    Może po prostu zaktualizuj tę javę?
    Alez aktualizuje! Tyle ze to meczące, spędzam przy kompie duzo czasu i spienia mnie wyskakujące co godzinę lub dwie okienko do następnej aktualizacji, raz w tygodniu nie wystarczy? bez jaj

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    Jak na linuxie nie robiles sam aktualizacji to tylko pogratuloawc bezpiecznego systemu :]
    A kto powiedział ze nie robiłem, ale raz na tydzień/miesiąc i wystarczało.

roofman- a możesz krok po kroku wyjaśnić jak to zrobić? jak dziecku
    Ostatnio edytowane przez Cosnek ; 16-10-2012 o 21:36 Powód: ps

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów