Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Java Update

Domyślnie

google autoruns. Proste narzedzie do klikalnego zarzadzania rzeczami startujacymi z windowsem. Tam odznaczyc jusched.exe i po sprawie.
    Jave warto aktualizowac, bo oprocz wprowadzania nowych bugow czasem lataja stare. Nie wiem co ma to wspolnego z windowsem. Jak na linuxie nie robiles sam aktualizacji to tylko pogratuloawc bezpiecznego systemu :]
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    Może po prostu zaktualizuj tę javę?
    Alez aktualizuje! Tyle ze to meczące, spędzam przy kompie duzo czasu i spienia mnie wyskakujące co godzinę lub dwie okienko do następnej aktualizacji, raz w tygodniu nie wystarczy? bez jaj

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    Jak na linuxie nie robiles sam aktualizacji to tylko pogratuloawc bezpiecznego systemu :]
    A kto powiedział ze nie robiłem, ale raz na tydzień/miesiąc i wystarczało.

roofman- a możesz krok po kroku wyjaśnić jak to zrobić? jak dziecku
    Ostatnio edytowane przez Cosnek ; 16-10-2012 o 21:36 Powód: ps

Domyślnie

A kto powiedział ze nie robiłem, ale raz na tydzień/miesiąc i wystarczało.
    Update powinny byc robione jak tylko wyjda poprawki do danego softu, sczegolnie takiego jak jvm. To tak generalnie. Java aktualizuje sie wtedy kiedy zostanie wydana nowa wersja i najlepszym rozwiazaniem jest zaktualizowanie jej. Okienko moze wkurzac, ale bardziej wkurza jak strona internetowa zainfekuje Twoj system jakims syfem uzywajac spreparowanego appletu a ktos wyczysci Twoje konto w banku. Generalnie, wole aktualizacje. xD
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

A spróbuj w msconfig'u wywalić z programów, które startują z Windows.
    (zakładka "Uruchamianie")
    D300 | MB-D10 | N16-85 f3.5-5.6 | N35 f1.8 | N50 f1.4 | J135 f3.5 | T70-210 f4 | N70-210 f4-5.6 D | SB-800

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Google-szmugle.

... ale jest bardzo użyteczny program do pilnowania uruchamianych procesów na komputerze i w dodatku darmowy w podstawowych funkcjach, a jest to: WinPatrol http://www.winpatrol.com/

Szczerze polecam, gdy Scotty patroluje system, raczej nic bardzo złego przytrafić się nie powinno.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cosnek Zobacz posta
    Alez aktualizuje! Tyle ze to meczące, spędzam przy kompie duzo czasu i spienia mnie wyskakujące co godzinę lub dwie okienko do następnej aktualizacji, raz w tygodniu nie wystarczy? bez jaj
    Toteż (ale fajne słowo ) napisałem że ostatnie 3 wersje wychodziły dość szybko po sobie, to Cię pewnie rozeźliło.
    Cytat Zamieszczone przez cosnek Zobacz posta
    roofman- a możesz krok po kroku wyjaśnić jak to zrobić? jak dziecku
    Chyba najprościej będzie z programu przytoczonego w wątku: autoruns
    Program nie wymaga instalacji, wypakowany plik autoruns.exe musisz uruchomić jako administrator (prawoklik na pliku i uruchom jako administrator).
    Jest tu: http://technet.microsoft.com/en-us/s.../bb963902.aspx
    Po uruchomieniu nie szalej i nie wycinaj wszystkiego co pod myszę podejdzie
    Przy uruchomieniu programu cierpliwie poczekaj, program wylistuje wszystko co siedzi w systemie.
    W zakładce Everything poszukaj gałęzi HKLM\cośtamcośtam\run i z prawokliku delete na szukanym pliku javy.
    Nie załączę obrazka bo mam już tę pozycję usuniętą, a teraz i tak siedzę na w2000 w pracy

Tylko pamiętaj, nie szalej z wycinką wszystkiego co ma java w nazwie, bo po ponownym uruchomieniu systemu będziesz miał 'kłopoty'

Domyślnie

Ten komunikat wyskakuje coraz częściej, o co tu chodzi?

Uploaded with ImageShack.us

Domyślnie

Na jakiej przeglądarce? Chrome? Samo chrome aktualne?

Z takimi błędami od czasu do czasu się spotykałem przy przeglądaniu bardziej rozbudowanych w skrypty stron na IE.

Zobacz w panelu sterowania/programy i funkcje ile tej javy masz poinstalowane.
    Dawniej były kłopoty z aktualizacjami i java instalowała się bez tzw. update tylko jedna na drugą (i na liście programów było kilka wersji).
    Jeśli masz kilka wersji to odinstaluj wszystkie, zrestartuj kompa i zainstaluj najświeższą (na teraz: j7u9).
    Linki z DP
    32bit: http://storage.dobreprogramy.pl/dodatki/jre-7u9-windows-i586(dobreprogramy.pl).exe
    64bit: http://storage.dobreprogramy.pl/dodatki/jre-7u9-windows-x64(dobreprogramy.pl).exe

Domyślnie

Sam nie potrafię tego zrobić niestety... będę musiał kogoś poprosić.

Domyślnie

Racja, jak nie czujesz się na siłach to poproszenie o pomoc wskazane.
    Sam mam czasami dość chodzenia 'po ludziach' i poprawiania tego co sami zrobili czytając komputer światy i inne...

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów