Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Wątek: Ggs d800

Domyślnie

Mozna wiedziec, ktory to ggs?

Domyślnie

ggs 3 generacji są nakładane, poprzednie naklejane.

Sam właśnie szukam dla siebie, ale bardziej jestem przekonany do tych naklejanych. Post demarca przechyla szalę.

Domyślnie

Nie zebym bronil tego rozwiazania Ale u mnie sie to nigdy nie zdazylo zebym odczepil ramke ggs. A mialem/mam ja na D90/D300s/D700/D800/D800e - zero problemow. Moze trafil sie jakis bubel.

Domyślnie

Mam przyklejaną i jestem zadowolony, trzeba się dobrze przyjrzeć żeby zauważyć, ze coś dodatkowego jest na wyświetlaczach.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Malikus Zobacz posta
    Nie zebym bronil tego rozwiazania Ale u mnie sie to nigdy nie zdazylo zebym odczepil ramke ggs. A mialem/mam ja na D90/D300s/D700/D800/D800e - zero problemow. Moze trafil sie jakis bubel.
    Z ciekawości zapytam - jak nosisz swoje aparaty w torbie? Obiektywem w bok, czy w dół? Ja wkładam nosem w dół i wtedy czasem zahaczam o krawędź torby.
    Pobawiłem się teraz dodatkowo i zauważyłem, że wystarczy mocniej docisnąć "klips" na dole, żeby góra wyskoczyła. Może rzeczywiście pechowy egzemplarz...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez demarca Zobacz posta
    Z ciekawości zapytam - jak nosisz swoje aparaty w torbie? Obiektywem w bok, czy w dół? Ja wkładam nosem w dół i wtedy czasem zahaczam o krawędź torby.
    Pobawiłem się teraz dodatkowo i zauważyłem, że wystarczy mocniej docisnąć "klips" na dole, żeby góra wyskoczyła. Może rzeczywiście pechowy egzemplarz...
    W torbie noszego obiektywem w dol, a w plecaku w bok. Poki co zero problemow.

Domyślnie

Dodam tylko, że pierwsze wrażenie z używania szybki GSG na górnym wyświetlaczu jest słabe: raczej nie warto. Na moim D800 pękła w parę dni po naklejeniu, to samo było na innym - podczas wyprawy do Maroka, wyglądało na zbity wyświetlacz i wzbudzało powszechne zainteresowanie
    Bez powodu, w torbie chyba. Wygląda na to, że dołożenie dodatkowej szybki podnosi całość i uchwyt od paska naciska na tą szybkę, a ona pęka.
    Za to na dużym LCD jest fajna.

Domyślnie

Od stycznia używam klejonych szyb GGS na swoim D 800. Aparat siedzi w torbie lufą w dół. Zanim włożę pasek aparatu do torby, przykrywam go materiałową zakładką z torby i jak na razie jest git majones. Kadrując zdjęcia duży LCD często jest zatłuszczony od przykładania zapoconej gęby. Na oryginalnym LCD miałbym obawy przed przecieraniem go koszulką czy też poślinionym paluchem. Wystarczy drobina piasku i "po ptakach". Kiedy mam szybę wiem, że co najwyżej ją zarysuję i kupię sobie nowe szkło GGS za 40 zł. Zaletą klejonki jest to, że nic nie ma prawa dostać się pomiędzy LCD i porysować je. Z tym nakładanym nie byłbym tego taki pewien. To wszystko, takie moje zdanie w tym temacie.
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

Długo się opierałem, ale po tym kiedy po raz kolejny zbierałem GGS III z chodnika, zamówiłem wersję naklejaną. Może nie będzie się już odczepiać
    Porównanie obu na obrazku poniżej:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Panerai Zobacz posta
    Od stycznia używam klejonych szyb GGS na swoim D 800. Aparat siedzi w torbie lufą w dół. Zanim włożę pasek aparatu do torby, przykrywam go materiałową zakładką z torby i jak na razie jest git majones. Kadrując zdjęcia duży LCD często jest zatłuszczony od przykładania zapoconej gęby. Na oryginalnym LCD miałbym obawy przed przecieraniem go koszulką czy też poślinionym paluchem. Wystarczy drobina piasku i "po ptakach". Kiedy mam szybę wiem, że co najwyżej ją zarysuję i kupię sobie nowe szkło GGS za 40 zł. Zaletą klejonki jest to, że nic nie ma prawa dostać się pomiędzy LCD i porysować je. Z tym nakładanym nie byłbym tego taki pewien. To wszystko, takie moje zdanie w tym temacie.
    Moim zdaniem to kwestia komu co pasuje. Ja używam od zawsze wersji nakładanej i nigdy nie miałem problemu z pękaniem, spadaniem etc. A w sumie juz ten patent zaliczył pare puszek u mnie ( D90, D300S, D700, D800, D800e ).
    Natomiast mój znajomy który ma D700, już trzy razy wymieniał "klejonkę". Nie ma reguły na tego typu patenty

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów