Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 43

Wątek: Ggs d800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Malikus Zobacz posta
    Ja używałem tego: LINK

Spisywała się rewelacyjnie. Używałem ją również z D700 i D90 ( oczywiście dedykowane zestawy ) więc sprawdzone porządnie
    Kupiłem zachęcony Twoim komentarzem
    Założyłem na razie tylko na plecki, górę będę naklejał później. Poniżej kilka zdjęć dla zainteresowanych.

Tak wygląda standardowa plastikowa osłona:

Tak wygląda osłona GGS. Jest trochę "masywniejsza", ale dopasowana kolorystycznie i mnie się podoba.

EDIT: Nakleiłem górę, wszystko gra.
    Ostatnio edytowane przez demarca ; 18-01-2013 o 14:18

Domyślnie

Cieszę się że mogłem pomóc

Domyślnie

Ja zamówiłem sobie ggs larmor, jeśli Was to interesuje to dam znać, jak się spisuje.

W związku z tym tematem mam też pytanie: czy znacie jakiś odpowiednik takiego ustrojstwa?
    Wiem, że GGS ma podobne rozwiązanie, ale z lupą x3, a mi w sumie chodzi o podgląd w pełnym świetle, a nie powiększenie?

Domyślnie

Ta osłonka wydaje się być dosyć gruba, czy nie przeszkadza w użytkowaniu?
    Mam konkretnie na myśli, czy nie utrudnia dostępu do wybieraka af i czy nie zahacza się o nią nosem, gdy przyłożymy oko do wizjera?

Domyślnie

nie przeszkadza, aczkolwiek wizualnie jest troche gruba naklejana jest zdecydowanie dykretniejsza (jakby w ogole niczego nie bylo)

Domyślnie

Grubość w niczym nie przeszkadza. Zależało mi na rozwiązaniu zbliżonym do oryginalnego (snap-on), bo nie wiem, jak zachowałby się klej po serii wypadów w mokry/zimny/gorący teren.
    Kupiłem też wersję klejoną (GGS II) do Panasonica LX-5 (jest tam coś w rodzaju taśmy klejącej dwustronnej dookoła krawędzi). Wygląda to zdecydowanie lepiej, jest praktycznie niezauważalne. Na nim sprawdzę trwałość i być może w przyszłości przerzucę się z D800 na wersję naklejaną

Domyślnie

Naklejana uzywalem od 3 lat w rożnych warunkach na d3s i d300s - słońce mróz deszcz i wilgoć i bez najmniejszego problemu.

Zbanowany
    Miasto
    Semblable à Paris

Domyślnie

Od kilku dni mam naklejone szkła ochronne GGS. Faktycznie jak ktoś już pisał na pierwszej stronie: szybka dużego LCD jest jakby 0,5 mm za długa. W sumie chroni w ten sposób krawędzie oryginału, zupełnie mi to nie przeszkadza i szczerze mówiąc po naklejeniu tych ochraniaczy - przestajemy na nie zwracać uwagę jakbyśmy używali D800 bez ochraniacza. Szybki GGS od spodu tj. w części styku z oryginałem wyświetlacza posiadają dookoła wąską czarną ramkę (namalowana). Pod spodem takiej szybki w miejscu czarnych ramek z napisem GGS oraz D800 znajduje się cieniutka warstewka kleju, biegnąca dookoła. Ten klej trzyma szybę GGS do wyświetlacza. (Wcześniej byłem przekonany, że cała szybka od spodu ma klej, ale faktycznie jest tylko na krawędziach. Szybki bardzo łatwo zakłada się na oryginalne wyświetlacze i chusteczką do optyki ładnie dociska na krawędziach. Klej łapie natychmiast, szybki rzeczywiście są szklane i sztywne więc nie ma mowy o jakiś pęcherzykach powietrza. Generalnie bardzo polecam. Nie zdecydowałem się na nakładkę jak na pokazywanych tutaj zdjęciach. Obawiałbym się, że jednak jakieś drobiny kurzu czy raczej piasku wejdą między osłonę, a LCD i porysują go jak to miało miejsce w moim D90.
    Ostatnio edytowane przez LudwikXVI ; 28-01-2013 o 00:53

Domyślnie

Odkopuję temat, bo po kilku miesiącach używania już nie jestem tak przekonany do wersji nakładanej.
    Kilka razy spadła mi w trakcie wkładania/wyjmowania aparatu z torby, a wczoraj znalazłem ją w trawie... Na co dzień niby nie ma luzów i wszystko wydaje się OK, ale kiedy zahaczy się o tę część wystającą u dołu, to wtedy odskakuje.

Jednocześnie używam GGS w wersji naklejanej (na kompakcie LX5) i tam nie ma najmniejszych problemów. Do Nikona też taką teraz kupię.

Domyślnie

Ja mam naklejana GGS na d800 i jestem super zadowolony.
    "Dico tibi verum, libertas optima rerum;
    Nunquam servili sub nexu vivito, fili."

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów