Ktoś uzywa osłony GGS z D800? Jak to u was wyglada, bo jak wrzucilem temat do Google to mi wyskoczylo
cos takiego - jakby rozmiar nie pasowal do konca
Szukaj
Ktoś uzywa osłony GGS z D800? Jak to u was wyglada, bo jak wrzucilem temat do Google to mi wyskoczylo
cos takiego - jakby rozmiar nie pasowal do konca
ja mam ggs, ale nie bardzo widze na zdjeciu o co Ci chodzi. mozesz doprecyzowac?
Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów
zasłania czesc tekstu na lcd na gornej i dolnej krawedzi - w body w ktorych do tej pory uzywalem GGS takiego ficzera nie widzialem
wiec profilaktycznie pytam, czy to moze gość cos felernego kupil, czy cos...
pewnie kichowi chodzi, że ramka "tnie" część wyświetlacza.
u mnie jest idealnie. nic nie jest zasloniete, ale jak sie przyjrzalem tej fotce to widac wyraznie, ze ja mam minimalnie wiekszego ggs'a. jakies 0,5-1mm na wysokosc. stad pewnie taki efekt na zdjeciu.
Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów
Nie lepiej coś takiego, oczywiście tez GGS: LINK
Dokładnie to, zakupiłem ja sobie. Jestem zadowolony. Chociaż mogłoby byś minimalnie większe - o jakiś ułamek milimetra. Plus w stosunku do plastiku nikonawskiego jest taki, że to nie plastik a GGS i że ma dookoła taką uszczelkę, która nie pozwala na przedostawanie się syfu między osłonkę, a LCD.
Nikon D997 Nikkor 10-500 f/0,7, SpeedLight SB 920 GT.
Fuji X100s | Nikon D600 | Nikon F80 | N 20/2.8 | N 50/1.4 | N 24-70/2.8 | N 70-300VR | S 12-24 II | SB 910 | SB 600 | Stealth reporter 550 | Dakine Sequence
Skontaktuj się z nami