Szukaj
Ostatnio edytowane przez FHR ; 14-10-2012 o 12:06
Jak dla mnie drugie ok, kadr, obróbka, a i modelka niczego sobiePierwsze wygląda jak przypadkowe.
FX + DX|Sam14 2.8|N35 1.8G|N24-70 2.8|S70-200 2.8|SB900x2
http://www.facebook.com/emil.kowalczyk.fotografia
Zdecydowanie 2 lepsza pod kątem oświetlenia. Modelkę masz znakomitą, więc warto dalej próbować
A w ramach eksperymentów proponuję focić z podwyższenia. Perspektywa zrobi swoje. I pooglądać na YT filmy np. Douga Gordona - dużo wskazówek i trików o pozach modelek/modeli.
D7000 + N 18-55mm + N 50 1.8D + S 70-300mm + SB600
Na jedynce dużo ciekawsze światło niż ten oklepany forumowy standard którym tak zachwyca sie większość
Natomiast problemem jest to że to światło idzie z dołu tym samym eksponując zbyt mocno "wejście" do nosa - głównie to widzę- gdybyś umieścił źródło światła na poziomie głowy modelki - byłoby dużo lepiej
Dzięki za podpowiedzi i opinie, na pierwszym chciałam pokazać moment- wzrok, ręka itd wszystko razema być może wyszło wszystko i nic
w innej wersji rozjaśniłam i podkreśliłam troche oko i rozmyłam resztę i chyba wygląda lepiej.
Nie idź drogą nr2 - faktem jest że szybciej zdobędziesz akceptację ale jednocześnie na nowo będziesz odkrywać potem bogactwo opcji świecenia![]()
Skontaktuj się z nami