Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Czekoladowo

Domyślnie Czekoladowo

Witam, zamieszczam dwie fotki i proszę o opinię, są to moje początki i mam problem z kadrowaniem, może ktoś podzieli się ze mną cennymi wskazówkami jak zrobić by było lepiej i jak kompresować zdjęcia by nie traciły na jakości i ostrości tak bardzo
    1.

2.
    Ostatnio edytowane przez FHR ; 14-10-2012 o 12:06

Domyślnie

Jak dla mnie drugie ok, kadr, obróbka, a i modelka niczego sobie Pierwsze wygląda jak przypadkowe.
    FX + DX|Sam14 2.8|N35 1.8G|N24-70 2.8|S70-200 2.8|SB900x2

http://www.facebook.com/emil.kowalczyk.fotografia

Domyślnie

Zdecydowanie 2 lepsza pod kątem oświetlenia. Modelkę masz znakomitą, więc warto dalej próbować

A w ramach eksperymentów proponuję focić z podwyższenia. Perspektywa zrobi swoje. I pooglądać na YT filmy np. Douga Gordona - dużo wskazówek i trików o pozach modelek/modeli.
    D7000 + N 18-55mm + N 50 1.8D + S 70-300mm + SB600

Domyślnie

Na jedynce dużo ciekawsze światło niż ten oklepany forumowy standard którym tak zachwyca sie większość
    Natomiast problemem jest to że to światło idzie z dołu tym samym eksponując zbyt mocno "wejście" do nosa - głównie to widzę - gdybyś umieścił źródło światła na poziomie głowy modelki - byłoby dużo lepiej

Domyślnie

2 zdecydowanie na +, może ciut brakuje "oddechu", ale nie jest źle.
    Natomiast 1... co chciałeś pokazać? Rękę? Oko? Grzywkę? Bransoletki?
    Ponieważ żadna z tych rzeczy nie jest dobrze ukazana za sprawą perspektywy, kadru, ułożenia Modelki.
    WWW || FB || BK
    jestem babą

Domyślnie

Dzięki za podpowiedzi i opinie, na pierwszym chciałam pokazać moment- wzrok, ręka itd wszystko razem a być może wyszło wszystko i nic w innej wersji rozjaśniłam i podkreśliłam troche oko i rozmyłam resztę i chyba wygląda lepiej.

Domyślnie

Nie idź drogą nr2 - faktem jest że szybciej zdobędziesz akceptację ale jednocześnie na nowo będziesz odkrywać potem bogactwo opcji świecenia

Uprawnienia umieszczania postów