Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Miss Violet

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Długi Zobacz posta
    Modelka wyszła bardzo naturalnie, niestety strasznie mnie drażni wrażenie wklejenia modelki w tło. Jak widać praktycznie każdy zwraca na to uwagę. Myślę, że nie jest to tylko kwestia GO, ale również kontrastowych kolorów i braku punktu odniesienia w zdjęciach 1 i 3. Na fotkach z fotelem już takiego wrażenia nie ma.
    Moim zdaniem brakuje cienia pod butami. Wystarczy parę ruchów myszką.
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Domyślnie

Świetne, kolory mocne, ale nie rażą
    D7000 + N 18-55mm + N 50 1.8D + S 70-300mm + SB600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eagis Zobacz posta
    Świetny pomysł z tym fioletem i harmonijnie dobranymi pozostałymi kolorami
    Dziękuję ślicznie, pomysł na taki zestaw kolorów zrodził się… w kuchni

Cytat Zamieszczone przez ~lxs Zobacz posta
    Dla mnie bomba W kolejności od najlepszego 7>>4>8>3
    Zdradzisz czym błyskałeś? Te kolory w tle to za sprawą jakiegoś żelu na flashu, obróbki, czy takie były?

Oj zazdroszczę Canoniarzom tej 135-tki...
    Dzięki! Niczym nie błyskane, światło zastane, wszystko kwestia ustawień w aparacie, odpowiedniej pory dnia i miejsca. Kolorom wzmocniłem nieco kontrast i ociepliłem ale dosłownie tyci tyci.

Szkiełko extra ale trzeba mieć odpowiednio dużo miejsca.

Cytat Zamieszczone przez eagis Zobacz posta
    My też mamy fajną
    Absolutnie tak.

Cytat Zamieszczone przez .:Ania:. Zobacz posta
    Mi ten fiolet z zielenią dramatycznie się gryzie na 1 i 3 podobnie jak sowart uważam, że modelka wygląda na doklejoną do tła i wg mnie średnio się to prezentuje... ale 8ka świetna Bardzo mi się podoba
    Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    W 100% zgodzę się z koleżanką -może nieco posterować zielenią w żółto-oranżowe rejestry? Ładnie nawiązałoby do pory roku i lepiej dogadało z fiolecikiem, czego zapowiedź widać na 5tce
    Nie wiem co Wam się gryzie, może coś po sesji, w kuchni?

Żółto oranżowo - jasne, fajnie, ale na to będzie miejsce przy następnej sesji która już niedługo, tutaj chcieliśmy dokładnie taki efekt - nasycone, klarowne i skontrastowane kolory.

Cytat Zamieszczone przez Długi Zobacz posta
    A dla mnie fajnie kontrastują te kolory. Agresywny, nasycony fiolet i stonowane, wręcz mdłe tło. Modelka wyszła bardzo naturalnie, niestety strasznie mnie drażni wrażenie wklejenia modelki w tło. Jak widać praktycznie każdy zwraca na to uwagę. Myślę, że nie jest to tylko kwestia GO, ale również kontrastowych kolorów i braku punktu odniesienia w zdjęciach 1 i 3. Na fotkach z fotelem już takiego wrażenia nie ma.
    Na pewno zwrócę na to uwagę na przyszłej sesji, natomiast żeby wszyscy byli pewni, że to kwestia takiego a nie innego zestawienia obiektywu, tła i rozproszonego światła które zaowocowało prawie brakiem cienia rzucanego - wklejam link do cropa

Cytat Zamieszczone przez mariuszmilkowski Zobacz posta
    135 to super szkło ale czasami potrafi płatać takie figle
    Modelka śliczna stworzona do fotografowania, jeśli chodzi o zdjęcia to 8 bardzo mi sie podoba, potem 5,6,7
    Pozdrawiam
    Dzięki Mariusz, pewnie wkrótce będziemy z nią razem pstrykać, nie mogę się doczekać

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    niezłe niezłe

Dziękuję, dziękuję.

Cytat Zamieszczone przez TOP67 Zobacz posta
    Moim zdaniem brakuje cienia pod butami. Wystarczy parę ruchów myszką.
    Hm, popróbuję jak to będzie wyglądać, może faktycznie jest to wyjście z tej sytuacji

Cytat Zamieszczone przez PabloT79 Zobacz posta
    Świetne, kolory mocne, ale nie rażą
    Dzięki!

Domyślnie

Generalnie ładna sesja. Dobrze wykonana technicznie. Warsztat na poziomie i to widać.

Ale... jak już zostałem wezwany do tablicy (PW), to moje uwagi. Pierwsza to wywołanie - mocno zaakcentowałeś jasne tony, czyli skórę. Na większości monitorów będzie to wyglądało średnio, gdyż zamiast bryły, będzie skóra dość płaska. Na szczęście w granicach przyzwoitości, więc może problem nie jest duży. W druku pewnie dobrze. Gra kontrastem ładnie wyszła jednak i choć czasem uzyskałeś efekt teatralny, to szkło pokazuje swoje pazurki.
    Druga rzecz to cała koncepcja sesji. Mamy nowoczesną, agresywną stylistycznie modelkę, w sielskim, klasycznym, niemal wiejskim tle. Jeden powie, że to ciekawy kontrast, drugi, że zgrzyt. Dla mnie raczej zgrzyt, bo kontrasty podać wcale nie jest tak łatwo i wymagają według mnie trochę więcej uzasadnienia, czy to kompozycyjnego, czy w samym temacie zdjęcia. To jak akt w ruinach - wiadomo kontrast - gołe ciało i surowy kamień. Oklepany, ale przy dobrym wykonaniu się sprawdzi. Przy średnim - będzie bardziej to razić niż pomagać.
    Mnie kolory też mniej leżą akurat. Chodzi o ponowny kontrast, tym razem nasyceń. Mamy nasycony ostry kolor, czyli fioletowy. Natomiast zieleń jest niekontrastowa, zgaszona, mdła. Postać jakby w innej temperaturze barwowej - brak na niej tej ciepłej dominanty z tła. Nie jest to coś złego, ale dodatkowo oddziela postać z otoczenia. Potęguje ten efekt "wklejki" wspomniany powyżej. Widzę, że Długi też wspominał o kolorach.
    No i pozowanie jak na takie kadry też dość ekstrawaganckie.

Domyślnie

Dla mnie dysonans pomiedzy fioletami modelki i zielenia tla jest zbyt duzy i sprawia to ze modelka wyglada troche jak z innej bajki, wklejona w ta zielen (zwlaszcza na 1 i 3). Calkowity brak elementow wspolnych, laczacych to w jakis zgrabny sposob. Gdyby modelka zalozyla na siebie cos co zlamaloby te fionety byloby inaczej. W tej postaci dla mnie jest raczej slabo - nie mowie o technicznej stronie ale o calosci. Wlasnie najlepiej obrazuje to zdjecia, ktore dodales jako ostatnie. Gdybys ubral (albo stylistka) modelke tak jak ''ubrane'' so te owoce w koszyczku byloby wypas!!!
    Ostatnio edytowane przez Matteo ; 16-10-2012 o 20:06

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów