Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie Jesienne falowanie.

Witam i zapraszam.

D4s/D500/ 2xS 10-20/ N 70-200 2.8 FL/ N 200-500 5.6/Pentacon 50 1.8 / Helios 58 -2 /Manfrotto 055 XPRO3/Lee filters

Domyślnie

Minimalnie za jaskrawo w tych zieleniach jak dla mnie.
    Ale kadr bardzo udany. Bardzo fajnie wygladaja dalsze plany. Swiatlo troche chmur/mgly i faktura pola, bardzo to ciekawie wyglada.
    Ogolnie na tak.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Ładne światło, trochę ostro.

Domyślnie

W takim razie pokazuję pierwszą wersję.

D4s/D500/ 2xS 10-20/ N 70-200 2.8 FL/ N 200-500 5.6/Pentacon 50 1.8 / Helios 58 -2 /Manfrotto 055 XPRO3/Lee filters

Domyślnie

To co aż tak słabo ?

Domyślnie

Ja juz napisalem. Bardzo fajna praca. Piekne swiatlo. Jak dales mniej wyostrzenia, ta jaskrawosc w jasnozielonych partiach jest mniej widoczna.
    Ale nadal jest, ja bym to troche mniej jaskrawiej po prostu widzial. Zeby bylo jasne to mowie tu o niemal aptekarskim "mniej"
    Nie umniejsza to jakos bardzo zdjeciu.

Mi sie podoba to zdjecie.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pablo 77 Zobacz posta
    To co aż tak słabo ?
    Nie, nie jest słabo - jest nawet dobrze... Po poprawce zielenie nadal mogą wydawać się nazbyt intensywne, ale zdaję sobie sprawę, że światło mogło je tak uwypuklić...

W mojej ocenie zastrzeżenia można mieć do samego kadrowania. Pomimo tego, że wydawać by się mogło, iż jest przestrzeń, są plany dzięki falom na polach, to jednak ciemniejszy pas ziemi przy drzewie odcina pierwszy plan od dalszych. Przez to wydaje się, że zdjęcie jest płaskie i bez polotu... Są to szczegóły, które mogą wpłynąć na końcowy odbiór pracy... Mojej osobie to nieco przeszkadza w odbiorze kadru, zaś uchwycenie światła, w szczególności na dalszych planach zasługuje na zatrzymanie się przy fotografii...

T_P_
    analogi, szkiełka, filterki, statyw, a na nim ostatnio, od czasu do czasu, stawiam także lusterko cyfrowe...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez T_P_ Zobacz posta
    Nie, nie jest słabo - jest nawet dobrze... Po poprawce zielenie nadal mogą wydawać się nazbyt intensywne, ale zdaję sobie sprawę, że światło mogło je tak uwypuklić...

W mojej ocenie zastrzeżenia można mieć do samego kadrowania. Pomimo tego, że wydawać by się mogło, iż jest przestrzeń, są plany dzięki falom na polach, to jednak ciemniejszy pas ziemi przy drzewie odcina pierwszy plan od dalszych. Przez to wydaje się, że zdjęcie jest płaskie i bez polotu... Są to szczegóły, które mogą wpłynąć na końcowy odbiór pracy... Mojej osobie to nieco przeszkadza w odbiorze kadru, zaś uchwycenie światła, w szczególności na dalszych planach zasługuje na zatrzymanie się przy fotografii...

T_P_
    Tu tylko 210mm także nie są to odległości tak duże jak na Morawach czy Toscanii

Chyba powinienem tele rzucić w kąt bo na naszych krajowych terenach,w mojej okolicy chyba jest zbędne.

Doszedłem do wniosku nie tylko na podstawie tego zdjęcia.

Pozdrawiam

Domyślnie

zbyt sztucznie
    Człowiek całe życie się uczy...

Uprawnienia umieszczania postów