Szukaj
Piękne niebo i kolorek. Mam jedynie lekki niedosyt dołu
K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
http://bartekkw.deviantart.com/
"Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams
Pięknie jest. Tylko co z tego jeśli brakuje dołu.
No, ale przecież tu chodziło o to co na niebie, dół jest tylko uzupełnieniem. Prawda, że gdyby było go troszkę więcej efekt byłby jeszcze lepszy. Nie wiem czy dobrze odczytuję zjawisko, ale wydaje się to być najzwyklejsza podwójna tęcza, a raczej jej fragment. Co oczywiście nie znaczy, że nie jest to ciekawe i piekne.
Ostatnio edytowane przez Duder ; 08-10-2012 o 01:18
A new shit has come to light...
Tematem było niebo i podwójna tęcza. Przy większym ujęciu efekt byłby słabszy. Kupuję tak jak jest, podoba mi się. Pomyśl nad kwadratem.
W jakich dniach byłeś, jak z pogodą?
Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.
Zdjecie zyskuje po odcieciu nieba....po przycieciu w polowie zdjecia mamy calkiem ladna panorame, ale to i tak niewiele da, bo jak wspomniano, brakuje podlogi![]()
Nikon http://greg77.com/
Dzięki wszystkim za komentarze! Teraz dodam troszkę od siebie. Zdjęcie ma pokazywać 3 różne rzeczy: 1) podwójną tęczę; 2)niesamowicie fotogeniczną chmurę wraz z grą światła na niej oraz 3) na co nikt nie zwrócił uwagi, a od czego pochodzi tytuł wątku - światło rzucone na zbocze fjordu w kształcie serca. Niestety ubolewam nad brakiem wyrazistego pierwszego planu, jednak nie miałem czego pokazać, żadnej możliwości zbudowania kadru tak aby wrzucić jeszcze coś z podłogi z prostej przyczyny - teren opadał bardzo gwałtownie, rosły drzewa także starałem się jak mogłem aby korony nie wchodziły w kadr.
krokus66 - byliśmy tam w lipcu br. Co do pogody nie powiem nic odkrywczego - zmienna i to bardzo.
Słyszałem od tubylczyni, że cały lipiec lało.
Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.
Będę śmiały i podważę słowa 'tambylczyni'. Pogoda w Norwegii jest mocno lokalna, w jednym miejscu pada a 15 km dalej już być może słońce przedziera cię przez rozwiewane cumulusy. Musze powiedzieć, że trafiły mi się przynajmniej 4 dni z rzędu, że nie padało wcale, a to już coś jak na rejon zachodnich fiordów.
Skontaktuj się z nami