Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Iga albumowo

Domyślnie Iga albumowo

Witam, dziś udało mi się kilka zdjęć popełnić córce.

Iga 1

Iga 2

Iga 3

Iga 4

Iga 5

Pozdrawiam
    FUJI X-T3/18-55/35 1.4

Domyślnie

Fajnie, że robisz zdjęcia córce - będziecie mieli pamiątkę! Ja ze swoich lat dzieciństwa zbyt wielu zdjęć nie mam.
    Jeśli chodzi o wartość artystyczną tych zdjęć - ciężko się jej doszukać. Jak sam wspomniałeś: są to świetne zdjęcia do rodzinnego albumu - trochę mniej świetne do prezentacji na forum.
    A tak ogólnie: zbyt duża ingerencja lampy...tym bardziej, że ciemno chyba nie było i widzę w stopce 50mm.

Domyślnie

mnie też pierwsze co to rzuciła się lampa w oczy... za dużo, zdecydowanie...

Domyślnie

Hej, tak typowo albumowe. A lampa to nie do końca. W trakcie obróbki podkręciłem ekspozycję. Lampa była ustawiana z korekcją na minus 1/3 i 2/3. A lampa była bo światło było z prawej lewej strony Igi i bez lampy twarz była ciemna.

Pozdrawiam
    FUJI X-T3/18-55/35 1.4

Domyślnie

Walnąłeś lampą prosto w twarz jak, nie przymierzając, patelnią i się próbujesz tłumaczyć... Trzeba było odbić od czegoś, chociaż tych dramatycznych cieni być uniknął. Słabe fotki, ale przecież sam to dobrze wiesz.

Domyślnie

BolzZ a gdzie te cienie?
    FUJI X-T3/18-55/35 1.4

Domyślnie

Imho jest poprawnie doswietlone. Dramatyczne cienie to gdzie sa bo jakos ich nie widze?
    Contax 645, Zeiss 80mm f/2

Domyślnie

Nie rozumiem... nie widzicie czarnych ostrych cieni na szyi, rękach i korpusie, nawet na języku dziewczynki, na stole, rzucanych przez fragmenty jej ciała i garderoby? To nie jest miejsce na zabawę i udowadnianie czegoś- nie będę rysował strzałek i wklejał podobnych zdjęć oświetlonych właściwie a nie wbudowaną lampą w czoło.

Domyślnie

No niestety wszystkie zdjęcia przyspawane lampa i to bije po oczach. Szkoda bo nie ma nic gorszego jak ostre i twarde światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BolzZ Zobacz posta
    Nie rozumiem... nie widzicie czarnych ostrych cieni na szyi, rękach i korpusie, nawet na języku dziewczynki, na stole, rzucanych przez fragmenty jej ciała i garderoby? To nie jest miejsce na zabawę i udowadnianie czegoś- nie będę rysował strzałek i wklejał podobnych zdjęć oświetlonych właściwie a nie wbudowaną lampą w czoło.
    Widać.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów