Kochani. Mam pytanie czy można coś poradzić na takie odbłyski jak na załączonym obrazku.
Z góry dziękuję.
Szukaj
Kochani. Mam pytanie czy można coś poradzić na takie odbłyski jak na załączonym obrazku.
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Tomek
1. Przypudrować modelkę
2. Jasny obiektyw i bez lampy
3. Dyfuzor na lampkę.
4. Światło odbite.
Pozdrawiam
Sorry.
Wszystkie cztery pomysły odpadają. Impreza już się odbyła i się nie powtórzy.
Chodzi mi o post-produkcję, czyli co zrobić z materiałem który już mam.
Pozdrawiam
Tomek
aaaa, to ja przepraszam, jak wrócę do domku po południu to zrobię Ci tutoriala![]()
Jestem ciekaw tego tutoriala, bo latem to poważny problem (czemu te kobiety tak się pocą). Staram się tego unikac puder mając w torbie. Ale to mozliwe tylko przy planowanych zdjęciach, a nie "zastanych". Ale co zrobic "potem"? Czasem pomaga delikatne "rozmycie" w PS-ie, czasem "stempel" (ale to kupa roboty, z przewagą kupy). Ale ciekaw jestem innych jeszcze rozwiązań. Madmipsie - czekamy!
Pozdrawiam wszystkich.Jacek.
D 70 + 18-70 + 70-210/1:4-5,6 D + SB 800 + SB 26 + F 90 X
No więc najszybciej to chyba tak:
1) PS
2) narzędzie stempel
3) tryb stempla - CIEMNIEJ
4) miękka końcówka
5) można pokombinować z kryciem stempla
6) z ALT'em pobieramy próbkę gdzie skóra nie ma odbłysków
7) już baz altu jezdzimy stemplem po jasnych obszarach które się ściemnią
To by było na tyle i chyba najszybciej
IDIOM
Nie wiem może nie powinienem Twojego zdjęcia poprawionego wystawiać. Jeżeli tak to przepraszam i usunę jeżeli chcesz.
Jak będzie potrzeba to moge jakiego tutka przygotować ale to najwcześniej w piątek
Pozdrawiam
Pozdrawiam
D70, N 18-70, N70-200 2.8 VR, 50 1.8, S 70-300 APO SM2, SB-800, LowePro Nova 5AW
ok, już robię, ale jako nowy wątek.
[ Dodano: Wto Cze 28, 2005 10:24 pm ]
idiom - tutek gotowy, zapraszam i pozdrawiam
Nie wiem czy p. Ania była by taka chętna do wykorzystania...choć za karę wykorzstam...ale może się nie obrazi.
Serdecznie Ci dziękuję.
Ot tępa pała, znam to narzędzie i jakoś mi nie przyszło do głowy, żeby go do tego celu zastosować.
Pozdrawiam
Tomek
Skontaktuj się z nami