Close

Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 104

Wątek: D90 vs. D3200

Domyślnie

Witam.
    Nie odbierajcie tego wpisu za OT.
    Piszę bo muszę uzbierać 75 wpisów by dać ogłoszenie, że chcę kupić D90 (to dla mnie nie zrozumiałe-bo jak mam z Wami polemizować jak nie mogę kupić-przynajmniej z tego zacnego forum-aparatu jaki mnie interesuje).

Wypisujecie różne dane, spieracie się ale czy zauważyliście ceny tych aparatów. Czym spowodowana jest nadal tak wysoka cena D90 (orientacyjny sklep RTV....: Nikon D90 + AF-S DX 18-105 mm VR Kit 2 969 zł), D3200 (ten sam sklep: Nikon D3200 18-105 VR (czarny) 2 519 zł), D5100 (ten sam sklep:Nikon D5100 body + 18-105 VR 2 499 zł).

To chyba o czymś świadczy (czy może to tylko marketing, ale D90 nie jest już reklamowane a cena wyższa)

Pozdrawiam

Domyślnie

w FJ z za D90 + 18-105VR dałem nie całe 2900 pln

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jar_gogo Zobacz posta
    To chyba o czymś świadczy (czy może to tylko marketing, ale D90 nie jest już reklamowane a cena wyższa)
    ale idac tym tokiem myslenia, to dopisz tez d300s i inne z wyzszej polki, a prawda jest taka ze placi sie w nich za ergonomie, ktore aparaty pokroju d5100 i d3100/d3200 ich nie maja..
    a z tego co wiem, to d90, daje podobny obrazek co d300, wiec to bylo okej 3,4 lata temu, a nie na dzisiejszy dzien..
    Osobiscie moj d90 lezy w kacie, bo zastepuje go maly EVIL, ktory daje lepszy obrazek, jakbym miala dzisiaj wybierac lustrzanke, to wlasnie tylko d3200 i byc moze za jakis czas zdecyduje sie na ten krok, bo szkoda mi obiektywow..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

No nie d90 z następnym smarkaczem przegrywa. Trzeba sie go pozbyć bo stary i nie robi zdjęć. Chore. Co to ten d3200 jest?
    moją obecność na forum sponsoruje nikon
    d300s + S17-50 f/2.8 + SB600

Smile

Cytat Zamieszczone przez dezerter_27 Zobacz posta
    Co to ten d3200 jest?
    to taki aparat

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dezerter_27 Zobacz posta
    Co to ten d3200 jest?
    Jest pociagajacy, ma 24 mpix ;D
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

A to przepraszam wystarczy argumentów
    moją obecność na forum sponsoruje nikon
    d300s + S17-50 f/2.8 + SB600

Domyślnie

No ale tak na serio to dlaczego d5100 jest lepszy od d90? Pomimo ze wykastrowany? Tak samo jest jest i bedzie z d3200, nowszy = lepszy.

Domyślnie

D5100 nie jest lepszy od D90. Wypluwa tylko lepszego JPG'a ale w rawach daje podobny obrazek. Jak ktoś foci tylko w JPG, czyli większość amatorów, to mu taki D5100 czy D3200 może wydawać się lepszym aparatem, a jak ktoś wie co i jak uzyskać z RAW i lubi to robić, to jestem pewien, że po obrobieniu tej samej sceny obrazek końcowy z D90 będzie na 100% lepszy od wyplutego JPG'a z D5100, a także bardzo zbliżony to tak samo obrobionego RAW'a z małej puszki.
    Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d90 Zobacz posta
    tak czytam o tych szumach...
    I mysle po co komu takie info.
    [...]
    Chyba ze wasze foty trafiaja na sciany budynkow...
    ... jesli trzymacie taki poziom, to ja wymiekam.

Jesli jednak nie, to ... po co tyle pisac ?

pokazujcie jakies wlasne zdjecia, bo to forum foto,
    a nie dla serwisantow/projektantow...
    No chyba ze zdjec nie macie.
    W sumie nie zdziwilbym sie za bardzo taka sytuacja.
    no nie mogłeś się powstrzymać, mimo że tytuł watka sugeruje temat sprzętowy? Jak cię sprzęt nie interesuje to nie dyskutuj o nim, a tym bardziej nie rób dziwnych uwag do ludzi którzy o nim dyskutują. Czy wg ciebie to, że ktoś nie wkleja zdjęć w sieci oznacza że ich nie robi? A może po prostu nie czuje potrzeby (widocznie w przeciwieństwie do ciebie) bycia ocenianym i dowartościowywanym w tym co robi? Jaki ma to w ogóle związek z tematem o którym tu dyskutujemy?

Cytat Zamieszczone przez puciek Zobacz posta
    D5100 nie jest lepszy od D90. Wypluwa tylko lepszego JPG'a ale w rawach daje podobny obrazek. Jak ktoś foci tylko w JPG, czyli większość amatorów, to mu taki D5100 czy D3200 może wydawać się lepszym aparatem, a jak ktoś wie co i jak uzyskać z RAW i lubi to robić, to jestem pewien, że po obrobieniu tej samej sceny obrazek końcowy z D90 będzie na 100% lepszy od wyplutego JPG'a z D5100, a także bardzo zbliżony to tak samo obrobionego RAW'a z małej puszki.
    puciek tutaj wychodzi jednak że d5100 ma lepszą matrycę
    Ostatnio edytowane przez marcinq76 ; 21-10-2012 o 10:20 Powód: PUCIEK

Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów