a.. dosc ciekawe, ale dla mnie za szybko idzie ten filmik, jakby go troche spowolnic w niektorych scenach, gdzie ida tak bardzo szybko chmury, to chyba bylo by lepsze..
Szukaj
a.. dosc ciekawe, ale dla mnie za szybko idzie ten filmik, jakby go troche spowolnic w niektorych scenach, gdzie ida tak bardzo szybko chmury, to chyba bylo by lepsze..
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
D5100 + N18-55VR + Tamron 18-270 PZD
Swietne! Te przesuniecia sa ciekawe.. To jest z wykorzystaniem slider-a, prawda? W komentarzach, pojawialo sie tez slowo "Motion" to czyli to jest wlasnie ten ruch, tak? Fajowe..
Tylko, ze jakos, to timelapse w ruchu, na dodatek tak szybkim, nie moge zrozumiec, jak to naprawde bylo zrobione.. Chcialabym zrobic podobne, ale bez slidera, tego nie zrobie, a innej mozliwosci pewnie nie ma.. prawda?
Ostatnio edytowane przez Mekano ; 15-10-2012 o 02:40
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Mnie ostatnio rozwalił ten:
to be a rock and not to roll
ej, ale jazda.. reewelacja!!! To jest niemozliwe, zeby to normalny czlowiek zrobil, to jakis zawodowy profesjonalista, piekne..
nieco ponad dwu minutowy filmik i 20 tys. fotografii!
“5 months. 400 hours of solid work. 4 cameras. 40 shoots. 640 gigabytes of data. 19,997 photographs.”
A zobaczcie 00:34, jak on to zrobil? z lotu ptaka? Czy to taki wielki zoom, gdzies z jakiegos dachu? ;D
Witam troszkę odświeżę wątek tez zacząłem się bawić ta techniką, tylko proszę powiedzieć jak kompensować filmiki żeby nie traciły na aż tak bardzo na jakości. Filmiki zajmują po 70Mb czas filmu około 8 sekund, próbowałem różnych kodeków ale za każdym razem robi się pikseloza używam Any video converter
D610; T24-70 2.8; NISSIN-Di866 MKII x 2;
Wszystko zależy od kodeka i programu do konwersji.
Ja używam WinAvi All in One Converter. 18s 30fps FHD zajmuje 27,5 MB - bit rate: 13Mbps, a można jeszcze zmniejszyć.
A ktos bylby tak uprzejmy i pomoglby mi ustawic ten pilot, zeby zaczal wyzwalac migawke? no bo ustawilam, wedlug instrukcji, tak mi sie wydaje, ale cos nie dziala, albo ja cos zle robie.. zeby sam zaczal robic chociaz z 10 fotek, to potem sobie poustawiam po swojemu...
Dobra dziala, ustawilam co 6 sekund i sie robia klatki.. na balkonie![]()
Efekt przesunięcia można też uzyskać programowo - wykorzystując fakt, że rozdzielczość naszych pojedynczych zdjęć jest sporo większa od rozdzielczości klatek filmowych.
Mój kolega Bartek opisał to na blogu: http://leniwce.com/article,0,1,55,Cz...ime-lapse.html
Można też na szybko obejrzeć skutek zastosowania tego efektu na przykładowym filmie.
Pozdrawiam
Kuba
Skontaktuj się z nami