Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Pierwsze blyski

Domyślnie Pierwsze blyski

Witam. Moje pierwsze proby blyskania. Prosze o opinie doswiadczonych forumowiczow. Z gory dziekuje za odwiedziny i komentarze.

Domyślnie

Nie jest zle.... jak to mowia.. praktyka czyni mistrza
    Ostatnio edytowane przez FHR ; 06-10-2012 o 15:13 Powód: "miszcza"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez danielz Zobacz posta
    Nie jest zle.... jak to mowia.. praktyka czyni miszcza
    Do Twoich zdjec brakuje duzo (zostawilem komenatrz na strobox.com) ale jak pocwicze to miszczostwo moze kiedys osiagne

Domyślnie

Co do samego błyskania jest ok, natomiast wydaje mi się, że trochę retuszu twarzy by nie zaszkodziło - oczywiście tak z wyczuciem, bo to portret nie glamour.
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

Chciałbym tak błyskać na początku : )
    - FB -
    Canon + szkła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Irwusek Zobacz posta
    Chciałbym tak błyskać na początku : )
    Nic trudnego. Mi dzis przyszedl kurierem beauty dish i soft box, przerobilem w 10 min salon na "studio" narzeczona usiadla na krzesle i juz

Domyślnie

Brakuje jednolitego tła, zbyt różne odcienie skóry na twarzy i reszcie ciała trochę pociachane ręce, no i za poprzednikiem - retusz też by się przydał. Poza tym fajnie przyświecone
    || 5D + 85 1.8 || R+600 + YN622C ||
    Zapraszam - https://www.facebook.com/photo.kf

Domyślnie

No wlasnie jako tlo posluzyla kremowa sciana bo nie mielismy w domu nic innego a obrobka nastepnym razem bedzie lepsza. (mam nadzieje)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez romek257 Zobacz posta
    Do Twoich zdjec brakuje duzo (zostawilem komenatrz na strobox.com) ale jak pocwicze to miszczostwo moze kiedys osiagne
    Haha..uwierz ze naprawde niewiele... Ja zaczynalem od systemowej lampki z parasolka ktora wygladala jak wyjeta z drinka... Wyzwalalem blyskiem z aparatu i marzyłem o sloneczku... Ktorego tak na marginesie sie jeszcze nie dorobilem... Ae za to mialem tlo za 25 zeta ktore uzywam do tej pory...

Dobra popatrzylem jeszcze raz... Dam ci rade o ktorej czasami sam zapominam, glownie z braku czasu... Jak masz w lampie pilota (znaczy sie swiatelko pilotujace) to wykorzystaj je do ustawienia konta... Bo wyszlo ci ladnie rembrantosko, ale widac lampa byla za wysoko bo nos sie brzydko odciął... Mozesz przyblizyc lampe i zmiejszyc moc, wtedy bedzie bardziej miekko, lub jak masz zalozyc sciere na talerz zeby nie dawal takich krawedzi... Chyba ze wolisz na skroty jak ja i naprawic to 3 kliknieciami podczas posta...
    Ostatnio edytowane przez FHR ; 06-10-2012 o 15:09 Powód: łączenie postów, "mazylem", "popaczyłem", "brzytko"

Domyślnie

Dziękuję wszystkim za komentarze i porady.. W weekend następne próby.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów