Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: D700 af-mf

Domyślnie D700 af-mf

Użytkownikiem D700 jestem od niedawna i powiedzcie mi proszę czy się mylę?. Nie można przyciskiem AF-ON albo Fn przełączać się pomiędzy trybami "manual" i "auto" focusa. Ale chodzi mi o takie działanie jak w aparatach innych firm, czyli naciśnięcie i puszczenie tryb "manualfocus" ponowne naciśniecie i puszczenie powrót do "autofocus"

Domyślnie

Tak jak piszesz nie można. Masz od tego przełącznik z boku.
    Illuminatio per scientia et technicae...

Domyślnie

Od biedy wszystkie szkła G prócz kita chyba mają "automatyczny manual focus" tzn. możesz ostrzyć manualnie w trybie AF za pomocą pierścienia.

Domyślnie

Dziękuję za odpowiedź. Wcześniej używałem Minolty 7D i A700 (w obu jest taki przełącznik, w miejscu AF-ON) Teraz przyzwyczajenia się odzywają i początki są trudne.

Domyślnie

Nie chce zakladac nowego watku wiec zapytam tutaj. Przy jakiej jasnosci obiektywu AF w D700 zacznie miec problemy?
    Pozdrawiam
    Jacek
    "Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Meggido Zobacz posta
    Nie chce zakladac nowego watku wiec zapytam tutaj. Przy jakiej jasnosci obiektywu AF w D700 zacznie miec problemy?
    Sprecyzuj pytanie.
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Domyślnie

Pewnie chodzi o to przy jakim otworze względnym są dostępne pola AF, w D700 to jest chyba f/5.6
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    Pewnie chodzi o to przy jakim otworze względnym są dostępne pola AF, w D700 to jest chyba f/5.6
    Dokladnie o to mi chodzi.
    Pozdrawiam
    Jacek
    "Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"

Uprawnienia umieszczania postów