Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Domyślnie

Mialem ostatnio podobny dylemat, moj brat kupil jakis czas temu Nexusa 7, bawilem sie nim kilka razy i dzialal bez wiekszych zastrzezen. Moim zdaniem jednak do czestego przegladania sieci 7 cali to troche za malo, przynajmniej dla mnie przegladanie np. Nikoniarzy na takim ekranie jest na dluzsza mete meczace. Sam zdecydowalem sie na Samsunga Galaxy Tab 10.1, chodzilo mi o jak najlepszy ekran przy minimalizacji ceny. Uzywam go od jakiegos tygodnia i poki co jestem zadowolony, moim zdaniem do zastosowan bardziej stacjonarnych/domowych 10calowy tablet sprawdzi sie lepiej, 7calowego kupowalbym tylko gdyby bardzo zalezalo mi na mobilnosci.

Przepraszam za brak polskich znakow, chyba bede musial doinstalowac jakas polska klawiature.
    D600, T24-70/2.8 VC, N80-200/2.8, SB700

Oszczędny w słowach Awatar jerryjola
    Miasto
    Częstochowa/Karczewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d50kid Zobacz posta
    Witam

wiem ze temat tabletów był omawiany po wielokroć. Mam prośbę do osób które użytkują powyższe urządzenie lub w dniu dzisiejszym lub najbliższych zakupią w polskiej dystrybucji owo cudo o opinie na temat.

Wiem ze to urządzenie bez 3G(przeżyję) bez slotu na karte(z 16GB dam rade), ale za to dobry (tak pisza) procesor, dobry wyświetlacz oraz najnowszy android co przemawia by go kupić. Pytanie czy używany kilka godzin się nie nagrzewa ? Czy po zainstalowaniu kilkunastu/dziesięciu aplikacji nie zamula ?

Dzięki za wszelki odpowiedzi bo cały czas myślę czy wydać 999 i zakupić powyższy 7 calowy czy dozbierać i zakupić Samsunga Galaxy 10.1 za 1699 a to jednak jest różnica, chyba że w tym przedziale cenowym proponujecie(coś sprawdzonego) Wy

pozdrawiam
    Marcin Gucwa
    Teraz pojawił się w Komputroniku tablet Blaupunkta, 10", za poniżej 1400 zł, ma wbudowane 3g.
    Ciekawa opcja.
    Opinie wstępnie ma dobre.
    Ostatnio edytowane przez jerryjola ; 16-12-2012 o 20:02
    Albercik wie lepiej...
    d300...N70-200 VRII + N:35-50-85 f/1.8 i reszta dupereli,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ars Zobacz posta
    Dzisiaj sobie obejrzałem nexusa w rtv euro, jest jakaś promocja na niego i schodzi po 899zeta, ale mam wrażenie, że w porównaniu z super amoledowymi ekraniami w samsungach jakieś to wyblakłe to asusowe maleństwo , mam sgs2 i kurcze no widać różnicę. I chyba przez to wstrzymałem się chwilowo z kupnem, bo miał mi służyć do pokazywania klientom slideshowków lub/i zdjęć na spotkaniach no i mam zagwozdkę.
    To nie promo, tylko nowa cena wersji 16GB po wprowadzeniu wersji 3G.

A kolory w Nexusie być może trzeba skalibrować (piszę być może, bo osobiście nie odczuwam tego problemu, moim zdaniem są ok, a nie walą nasyceniem po oczach jak AMOLED w SGSach), na XDA część osób marudzi na to. Jest też jeden drobny bug - jeśli włączysz pełnoekranowy film, to Tegra przechodzi w jakiś "movie mode" czy coś takiego i po wyjściu z filmu z niego nie wychodzi, co daje strasznie wypalone kolory, jakby przepalone. Pomaga uśpienie i obudzenie tabletu.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów