Close

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 84

Wątek: d300 na ślub

Domyślnie d300 na ślub

d300 + 35/1.8 jako główny obiektyw oraz 85/3,5 macro

1. Czy da radę ten zestaw na ślubie oraz weselu?
    2. Jakie maksymalne ISO używać?

Domyślnie

1. Nie da rady, nie będziesz ciągle portretów robił przecież. Choć na upartego się da, ale tak jak pisałem jak masz mało miejsca to portrety same będziesz pstrykał.
    2. Jak najniższe możliwe żeby zrobić nieporuszone zdjęcie na czasie 1/50 i f/1.8.
    ;]

Domyślnie

Moim zdaniem takie ogniskowe bardziej pasują pod pełną klatkę.
    85mm i f/3.5 będzie wymagało strasznego iso, żeby nie poruszyć zdjęcia.
    Ale zrobić na pewno się da

Domyślnie

Jeżeli nie wiesz jakich szkieł używać na ślubie i nie znasz możliwości swojej puszki to nawet się za to nie bierz...
    || 5D + 85 1.8 || R+600 + YN622C ||
    Zapraszam - https://www.facebook.com/photo.kf

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez militarius Zobacz posta
    Jeżeli nie wiesz jakich szkieł używać na ślubie i nie znasz możliwości swojej puszki to nawet się za to nie bierz...
    ale za to ma talent...
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Domyślnie

Jak na moje oko to brakuje:
    - szerokiego kąta co najmniej 18mm,
    - lampy błyskowej co najmniej SB600,
    - Zapasowego body.

I tak jak poprzednicy napisali umiejętności tez może byc za mało, a wnoszę po tym jakie pytanie padło.
    D700, D300, S20/1.8, N35/1.8, N50/1.8, N85/1.8, SB-600, SB-800.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubuś24 Zobacz posta

Wszystko się da ja swój 1 slub zrobiłem d80+50F1,8d+sb800 i wyszło super jednak ile się namęczyłem to tylko sam wiem , zależy od warunków jak będziesz miał w starym budownictwie bloki o malych przestrzeniach to i 35 nie pomoże sala i kościół spoko ogarniesz choć przed przyjazdem młodych ustaw się mniej więcej na miejscu gdzie młodzi będa zakładać obrączki i sprawdz czy ogniskową ich obejmiesz , stałki są fajne ale moim zdaniem jako uzupełnienie przydałby Ci się w najgorszym wypadku t 17-50 a najlepiej n17-55 przynajmniej w chwilach których musisz być pewny ,że zdjęcie musi być oraz gdzie nie ma czasu na eksperymenty

Cytat Zamieszczone przez ::ART:: Zobacz posta
    Jak na moje oko to brakuje:
    - szerokiego kąta co najmniej 18mm,
    - lampy błyskowej co najmniej SB600,
    - Zapasowego body.

I tak jak poprzednicy napisali umiejętności tez może byc za mało, a wnoszę po tym jakie pytanie padło.
    nic dodać nic ując
    Ostatnio edytowane przez bognik ; 10-09-2012 o 20:22 Powód: Korzystamy z opcji ''edytuj''
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Domyślnie

35mm bywa za wąsko nawet na FX, więc moim zdaniem nie dasz rady - szczególnie jeśli sala będzie mała. Bez lampy - choćby manualnej na sale też bym się nie porwał.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubuś24 Zobacz posta

Jeśli chodzi o pierwsze pytanie to jak najbardziej dasz radę, to jest bardzo dobre jasne szkło. Można nim spokojnie zrobić cały reportaż ślubny.
    Jeśli chodzi o drugie pytanie to zależy od warunków. Trzymaj się zasady długości czasu proporcjonalnej do odwrotności ogniskowej i w razie potrzeby jedź z ISO do góry.
    Sony a6000, SEL20F28, SEL50F18

Domyślnie

Bez lampy błyskowej zwłaszcza na sali może być duży problem...35/1.8 w kościele możesz zrobić prawie wszystko zwłaszcza że jest bardzo ostry od pełnego otworu....iso to spokojnie do 2000 można w d300 używać...Jeszcze chociażby jakiś kit z 18mm na początku by się przydał...Podsumowując - tym co masz można zrobić ślub ale jest duże ryzyko że coś Cię zaskoczy...

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów