Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Domyślnie Fashion Photo Canon vs Nikon???

Od pewnego czasu przygladam sie backstage'om na Fashion TV oraz fotografii modellingowej i zauwazylem, ze wiekszosc fotografow uzywa sprzetu Canona? (ani razu nie widziałem Nikona).

Czym moze byc to spowodowane ze uzywaja wlasnie tej marki (nie wliczając sredniego formatu typ. Hassel itp.)

Dlaczego nie Nikon?
    Ostatnio edytowane przez FHR ; 26-09-2012 o 23:36 Powód: "niewidzialem", "niewliczjac"

Domyślnie

bo nikona uzywaja amatorzy i kotleciarze. achtysci, profesjonalisci z zadeciem i hipsterzy jada na canonach. maja poczucie orki pracujac narzedziem ktore bardziej przeszkadza niz pomaga i pozniej zbieraja za to laury

Rozmowny Awatar km79
    Miasto
    Bilgoraj - Burton on Trent

Domyślnie

Ja tez czasami oglądam te backstage na Fashion TV i często widzę tam nikony ale muszę przyznać że najwięcej jest tam w użyciu canonowa 5-ka
    D600 +N35 +N50 +N70-210
    D810 +S24
    fr

Domyślnie

Tez myślałem żeby zmienić na Canona, wtedy na pewno zacząłbym robić lepsze zdjęcia.
    Można by polemizować, a czy moze Canon daje coś od siebie za taką rekame, która defakto daje pewnej grupie ludzi coś do myślenia.
    Nie głupie nie?
    D600 / Tamron 17-35 2.8-4 DI OSD / N70-300 VR IF ED / N35 1.8 ED
    Olympus E500 / Sigma EX 30 1.4 / Zuiko 14-42 /

Domyślnie

Bo Canon od dawna ma matryce napakowane pikselami, a Nikon nie. Bo Canon ma porządne 35mm, 85mm i 135mm.

Domyślnie

Ja strzelam tak:
    Bo Canon ma matrycę pełnoklatkową od daaaaaawna (w porównaniu do Nikona).

Domyślnie

szczerze? bo jest tańszy po prostu i oferuje więcej w mniejszej cenie, to może dopiero zmienić D800, ale zobaczymy jak to wyjdzie, robiłem teraz testy D800, jak zrobię fajne studyjne to będę wiedział czy to jest to
    D3,85 1.4D,24-70 2.8, 135 2.0, 45 mm tilt/shift,70-200 VRII,profoto proB2x2 pro head x4,mamiya AFD+80mm,45 mm,150mm

Domyślnie

A mnie się wydawało, że w fashion najważniejsza jest modelka, światło, stylizacja i pomysł a nie napis na aparacie. Byłem durniem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzychun Zobacz posta
    A mnie się wydawało, że w fashion najważniejsza jest modelka, światło, stylizacja i pomysł a nie napis na aparacie. Byłem durniem.
    najwazniejszy jest produkt na modelce!

Modelka dziala jak przedstawiciel handlowy ma sprzedac produkt jaki ma na sobie, a fotograf ma to zgrac w calosc i przedstawic klientowi - I tu nasuwa sie pytanie dlaczego wlasnie Canon w 99% wystepuje na sesjach F. TV? a gdzie Nikon?

Domyślnie

Bo dla tej dziedziny fotografi (obiekt , charakter i warunki pracy)

Canon ma lepsze szkla
    W drugim segmencie pozycjonowania lustrznek ( D700, EOS 5D , 5D2 ) piątki Canona leja na glowe D700
    Wszelkie przewagi D700 w stosunku do piatek (choc one oczywiscie istnieja) sa dla tej dziedziny fotografi mniej istotne.
    Eosy maja zdecydowanie lepszy i ladniejszy obrazek niz D700.
    W starciu flagowcow obu firm pojedynek pewnie bylby bardziej wyrownany.
    W segmencie drugim Canon jak na razie był zdecydowanie lepszy.
    D 800 ma olbrzymia szanse zmienic te proporcje.

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów