Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
Moim wcześniejszym tabletem był Intuos 3 A6 (nie-wide), 3 wide i 4 sobie odpuściłem, natomiast wydawało mi się, że A5 wide ma ten sam obszar roboczy, co wersja M.
Aaaaaaargh, oczywiście się rypnąłem, chodziło mi o Intuosa 3, w 4. już przyjeli AFAIR nazewnictwo S/M/L. Nie, I3 A5W miał właśnie większą powierzchnię roboczą, wg mojej linijki 285x167 (vs 224x140 mmm). Strasznie teraz pędzą z tymi wersjami, przecież całkiem niedawno kupowałem trójki... A nie, fak, to było 6 lat temu...

Mając do dyspozycji Inusia M / A5 wide nie podjąłbym się nadążyć za operatorem z myszą, natomiast mając S-kę pozwolę sobie zacytować wyimek z twórczości zespołu Kiss - "better watch out, 'couse I'm a war machine!" Być może na suwakach w ACR/LR i wiązaniu sciech w Ilku potrzebuję jeszcze wyrobienia odruchu posługiwania się trybem precyzji, natomiast w PSuju i Indyku naprawdę nie ma ze mną qv żartów
A no chyba, że te wacomowskie sterydy z najnowszej wersji dają aż takiego kopa, nie widziałem, tkwię jak widać zakonserwowany w przedwczorajszej technologii Ale zaciekawiłeś mnie, wypożyczę sobie na testy piąteczkę.

Z pracą wielomonitorową faktycznie jest kiepsko, niby jest funkcja przeskakiwania, ale to strasznie wybija z rymu. Przydałby się tablet dwumonitorowy - choć osobiście też zrezygnowałem z pracy na dwóch monitorach na rzecz jednej, uczciwej 30-tki...
Zawsze byłem orędownikiem jednej, stosownie obszernej przestrzeni roboczej, 30" dla mnie jest już przyduże (szyja boli), 24" są OK, ale nie powiem ostrzę sobie ząbki na gęstszą 27", może w przyszłym roku jakiś CX...