Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie gosia + karol - sesja narzeczeńska

Popołudniowe słonko i kilka klatek z sesji. Zapraszam do komentowania

1.

2.

3.

4.

5

6.

7.

8.

9.
    d700, nikkor 50mm f/1,4, sigma 24mm f/1,8

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Lwówek Śląski

Domyślnie

Wygląda estetycznie. Zaprezentowane tu zdjęcia to zapewne wycinek - i z jednej lokalizacji. Jeżeli tak jest to daj inne lub link. A jeżeli wszystkie były zrobione w jednej lokalizacji to ... jest trochę przytłaczająco. Nie zrozum mnie źle - moje osobiste odczucie jest takie, a nie inne - technicznie wg mnie poprawne, ale brakuje czegoś ... ostrości i kontrastu? Do tego nie lubię zbyt dużych przepałów...

Domyślnie

Tylko proszę się nie załamywać, bo ja zawsze czekam na takie komentarze .

80% pod światło (flary wszędzie) Taka 1 fotka dla urozmaicenia to rozumiem, ale tu przesada. Jak dla mnie bardzo słabo (3 w skali 1-10). Fot. 6 nogi ucięte na kolanach wygląda to kiepskoooo. Wszystkie kadry centralne (mimo braku symetrii, chyba że mówimy o źdźbłach trawy), porób coś w trójpodziale, może jakieś ułożenie drzew do serpentyny(ślimaka)... pobaw się coś głębią , masz jasne szkła. Nie koniecznie całe sylwetki ==> np. splecione same stopy wystające spod trawy na 1.4 tą 50mm też dadzą do myślenia ....

Pozdrawiam i czekam na jeszcze

Domyślnie

dziękuję za komentarze Sesja była ekspresowa, bo para była w trasie, w sumie przejazdem. Godziny popołudniowe, słonko nisko. Dla mnie w tym scenariuszu jednak bardziej przemawiają kadry pod słońce ale oczywiście wszystko jest kwestią gustu W sumie postanowiłam, że wolę skupić się na klasycznych kadrach i pokazaniu jakichś emocji, tego co działo się między tą parą, niż tracić czas na ganianie z ludziami po krzakach i drzewach, żeby zrobić więcej zróżnicowanych kadrów. Ogólnie ostatnio zmienia mi się tendencja, chyba wolę zrobić i oddać mniej zdjęć z jednej lokalizacji - ale coś co trzyma się kupy, pokazane z różnej perspektywy, utrzymane w konsekwentnym stylu Czy mi się to udaje to już inna kwestia
    Co do ciachniętych kolan racja - ale jakoś mnie to nie razi w tym przypadku. Pozdrawiam
    d700, nikkor 50mm f/1,4, sigma 24mm f/1,8

Oszczędny w słowach Awatar Star Dust
    Miasto
    Warrington, UK

Domyślnie

kardy bardzo ladne, ale mnie nie pocigaja 'instagram'owe' kolory
    D700 |S24-70mm f2.8|S70-200mm 2.8|Samyang 8mm 3.5 UMC Fish-eye CS II|N35mm 1.8|N60mm 2.8D|N85mm 1.8|SB700

Uprawnienia umieszczania postów