Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Zew natury

Gaduła Awatar timi
    Miasto
    Golub-Dobrzyń
    Wpisów
    3

Domyślnie Zew natury

Gdy rok temu jechałem na rykowisko zastanawiałem się, co to za wielka trudność sfotografować jelenia. Ot biega taki po lesie aparat w dłoń 500 mm i go "zdejmę " prze z pol lasu zanim zdąży nawet o mnie pomyśleć. No właśnie jak się później okazało wróciłem do domu , i nie miałem żadnego dobrego zdjęcia. Bo zawsze"coś" A to drzewo a to gałąź a to ciemno. Wyliczać można w nieskończoność.
    Od tego czasu minął równie rok, gdy postanowiłam swoich sił spróbować po raz drugi. Miejsce w jakie się wybrałem jest to teren nadleśnictwa Leśny Dwór , leśnictwo Barnowo. Te lasy różnią sie od tych spotykanych tu w Golubiu . Mamy tu do czynienia z masa górek, rożnego rodzaju dolinami, poprzeplatanymi bagnami. Na domiar tego złego by było ciekawiej jelenie właśnie te najciemniejsze miejsca wybrały sobie na legowiska, podejście ich i sfotografowanie jest naprawdę nie lada sztuka.

Zapraszam
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

Zdjęcie robione praktycznie w nocy

Domyślnie

super zdjęcia Dawid. Z tegorocznego rykowiska?
    Kto chce- szuka możliwości, kto nie chce- szuka wymówek.

Gaduła Awatar timi
    Miasto
    Golub-Dobrzyń
    Wpisów
    3

Domyślnie

Tak początek rykowiska .Ale biorąc pod uwagę ze warunki - cieple noce , ciśnienie ciekawe czy nie rozejdzie się po kościach.

Domyślnie

8 mistrzostwo świata dla mnie, co prawda nie interesuje się za bardzo fotografią zwierząt, przyrody, ale moment, w którym złapałeś modela dla mnie - poezja, jeszcze te jego mięśnie, kolorystyka też na plus jak dla mnie.

Pozdrawiam
    Michał
    D90 N18-135mm N35mm SB-600

Domyślnie

Dawidzie, cały set mi się podoba, fajne kadry i ciekawi modele na nich...

Domyślnie

Oj tam, już tak nie gadaj, że tak źle Dajesz rade, a wiem, że będą jeszcze lepsze kadry

1 i 2 najładniejsze

Rozumiem, że jak przystało na Ciebie - podchód ?

Domyślnie

bardzo dobre, naturalne ujęcia. Każdy jest inny i trudno wybierać najlepszy.
    D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
    Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
    l
    http://wld-art.pl

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Ostatnie świetne jest. Widać, że warunki były trudne (ISO), ale kadr i model na wielkie TAK.

Domyślnie

Piękne, naturalnie środowiskowe kadry. Tak jak powiedziałeś Dawid, podejść jelenia w lesie to nie lada sztuka, a tym bardziej byka, któremu towarzyszą łanie. To właśnie one pełnią straż przednią i zazwyczaj pierwsze podnoszą alarm. Myślę, że właśnie z tego powodu tak wielu znanych fotoprzyrodników wykonuje swoje kadry w londyńskich parkach (i tym podobnych) gdzie piękne jelenie chodzą niczym krowy po pastwisku, a później wszyscy zachwycają się pięknem tych fotografii. W lesie nie wystarczy mieć "dobre światło", trzeba jeszcze znaleźć jelenie .
    Pozdrawiam

Domyślnie

Arku - znaleźć to jedno, ale trza umieć go "zatrzymać przy sobie"

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów