Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Domyślnie

łoooo, no teraz to i mi szczena opadła. Sam też zaczynam robić panoramy sferyczne dlatego też przyłączam się o pytanie o tyczkę. Jak robić pano z tak niestandardowych miejsc? Co do HTML5 to jak najbardziej przeglądarki reagują na różnie, flash powinien być ustawiony domyślnie i to w sumie nie jest problem z tego co wiem. Na np iPhonie włączy się w HTML'u.

Domyślnie

Tyczka jest 6 metrowa, w włókna węglowego. Dokładnie to ta: http://sklep.vr24.pl/index.php?a=8156

Tyczka daje ogromne możliwości robienia panoram z nietypowych i niedostępnych normalnie miejsc.

Przykładowo: bez tyczki ta panorama byłaby niemożliwa do wykonania w tamtych okolicznościach:
    http://vision360.pl/spacery/AirShow_...29/mig_29.html
    a jest to jedna z moich ulubionych panoram

Pozdro.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Czyli można powiedzieć, że to taki monopod w wersji XXXXXL (L oznacza long ). Czy na dołączonej panoramie widzimy kabinę F16?
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    Czyli można powiedzieć, że to taki monopod w wersji XXXXXL (L oznacza long ). Czy na dołączonej panoramie widzimy kabinę F16?
    Dokładnie To MiG-29, F-16 stoi obok
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Kamillo44, co do moich "przyczepek" perspektywy powietrznej - zbyt moim zdaniem mała przejrzystość powietrza, po pierwsze utrudnia odczyt dalszych planów, a po drugie w sposób bardzo sztuczny stwarza wrażenie perspektywy powietrznej (tzn. obiekty, które są mniej czytelne dla oka przez brak przejrzystości powietrza są odczytywane jako umiejscowione dalej niż są w rzeczywistości). (Było to wykorzystywane w Malarstwie, za autora tego procederu uważa się Leonadra Da Vinci)

Niemniej cały problem sprowadza się do nieciekawego, płaskiego światła, jak wiadomo, na które nie miałeś wpływu (i trudno Cię tu o to winić). Takie samo zdjęcie wykonane w godzinach bardzie porannych (co do wieczornych miałbym obiekcje) charakteryzowałoby się dużo większą przejrzystością zarówno dalszych planów, jak i po drobnej części pierwszego.

Chyba tyle. Pozdrawiam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamillo44 Zobacz posta
    Dokładnie To MiG-29, F-16 stoi obok
    Rozumiem, kompletnie się nie znam na samolotach, a tym bardziej na ich wnętrzach. Zaniepokoiła mnie mocno sfatygowana tapicerka, mam nadzieję, że reszta jest w lepszym stanie.
    LED ZEPPELIN

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów