Witam,
Moje pierwsze zmaganie z portretem. Sam nie byłem pewny, czy wstawiać to zdjęcie, czy nie..., ale postanowiłem że wrzucę, przynajmniej wysłucham cennych opinii.
Pozdrawiam
Szukaj
Witam,
Moje pierwsze zmaganie z portretem. Sam nie byłem pewny, czy wstawiać to zdjęcie, czy nie..., ale postanowiłem że wrzucę, przynajmniej wysłucham cennych opinii.
Pozdrawiam
"Fotografowanie - podobnie, jak stosowanie wszelkich innych środków wyrazów - nie jest wymyślaniem, lecz odkrywaniem. Fotografia, to możliwość krzyku, wyzwolenia, a nie próba udowodnienia własnej oryginalności. To sposób życia." - Henri Cartier-Bresson
Może byś zaczął od przeczytania jakiegoś poradnika zwiazanego z fotografią. Zdjęcie, które zamieściłeś bardziej nadaje się do kartoteki policyjnej (bez urazy. Ciężko jest napisać cokolwiek więcej w tym temacie. Pozdrawiam.
"Fotografowanie - podobnie, jak stosowanie wszelkich innych środków wyrazów - nie jest wymyślaniem, lecz odkrywaniem. Fotografia, to możliwość krzyku, wyzwolenia, a nie próba udowodnienia własnej oryginalności. To sposób życia." - Henri Cartier-Bresson
Dodatkowo padł balans bieli.
Zobacz zdjęcia Hanibala. Zamieścił tutaj sporo swoich prac i jest to najlepsza lektura. Technicznie MSZ jest tutaj w portretach najlepszy.
Fotografia jest jak magia...
Prawie każdy posiada dziś różdżkę ale nie każdy potrafi czarować.
No niestety powrót do podstaw. Kadrowanie przede wszystkim. Do tego celowość zdjęcia i uzasadnienie kadrem, tego co chcesz nam przekazać. Kompozycja, trójpodział - elementarz.
Skontaktuj się z nami