Dla mnie bzdura. Pracowalem na komputerze z GTX 580, ktora najslabsza nie jest, pozniej karta wrocila do wlasciciela i zostala zintegrowana HD3000 - roznicy zadnej nie odczulem i nie wiem czmeu mialbym odczuc ( oczywiscie pomijam gry i grafike 3D ). Do grafiki 2D, we wszystkich obslugiwanych rozzielczosciach starcza zintegrowana.
@OP
Jezeli potrzebujesz mocy, to ja bym nie pakowal nic w ten zestaw, tylko sprzedal go jako calosc ( chyba, ze masz duzy sentyment do tej obufowy, bo dla mnie to taka bardzo zwykla buda, bezfajerwerkow.
Pozniej wylozyc ok 2.5-3.5k na nowy zestaw, z i5-3570k, przyzwoity zasilacz, 16/32GB RAM, dobry SSD, dobre mobo, jakas dobra obudowa na dluzej. Grafika zintegrowana. Niestey, cena dobrego, duzego SSD to ok 600-700 PLN, nie wiem na ile duzy potrzebujesz.
Ten zestaw ktory posiadasz nie jest zly, ale jezeli odczuwasz potrzebe przyspieszenia pracy, zwiekszenia RAMu, to moim zdaniem to nie jest zly moment na zmiane wszystkiego. Ze sprzedazy starego cos sie uciula, troche sie dolozy i bedzie sprzet blisko dwa razy wydajniejszy niz ten ktory posiadasz i bedzie to sprzet na okolo 2, moze 3 lata, w zaleznosci od zadan.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami