Super! Najlepsza dla mnie 1 - w BW.
3 jest już chyba jak dla mnie ciut za blisko porcelanowej lalki.
Szukaj
Super! Najlepsza dla mnie 1 - w BW.
3 jest już chyba jak dla mnie ciut za blisko porcelanowej lalki.
Nikon D7000 | Sigma 18-50 EX DC MACRO HSM | Nikkor 10.5 AF Fisheye 2.8G | Sigma 70-200 2.8 APO HSM MACRO | Sigma 50 1.4 EX DG HSM
z mojego również amatorskiego punktu widzenia3ka jest prawie tak samo piękna jak 1ka
podoba mi się ta "wyblakła kolorystyka"
![]()
1 wyśmienita.
D700+Grip
N28 1,8G | N50/1,8D | N85/1,8D | SB 700
D5200+18-55
1 rewelacyjny kadr
natomiast jeżeli chodzi o obróbkę to ja pomimo b. częstego kontaktu z fotografią, lubię bardziej naturalne podejście;
przy 1 jakby oczki i ich okolice trochę mniej świeciły byłoby bardziej intrygująco, przy kolorowych obróbka przeszkadza mi w odbiorze, czyt. za bardzo ją widzę
ALE nie piszę, że to źle; po mi osobiście bardziej podobałoby się tak jak napisałem (:
I jeszcze gratulację dal modelki/aktorki - potrafi być bardzo naturalna (tak przynajmniej to wygląda).
"Z pasją fotografuj życie, ale nie zapomnij i żyć z pasją" Z. Kamm
1. Delikatnie za jasne białka w oczach... ale to już może mój monitor. Usta bym przyciemnił kontury, delikatnie i byłby miód.
1. Kadrowo super.
2. yyy moim zdaniem głowa chce wypaść z kadru... znaczy leci w lewo, a tam już kończy się foto bo z tyłu głowy więcej miejsca.
2. Lekko bym wyprostował modelkę, albo skadrowałbym to w 1/3 ale prawej strony.
2. Obróbka bardzo fajna. Oczki są troszkę nienaturalnie niebieskie. Ale bardziej bym się tym kadrowaniem przejmował niż oczami.
"Nikon"
Jedynka jest ciasna. Przydałoby się więcej lewej. Trójka kadrowo wypada lepiej.
noooo czapki z głów, dawno nic tutaj nie przykuło mojej uwagi jak ten cz.bialy portret!
500px.com/kubasikorski
Jedynka wymiata. Wszystko pasuje - pespektywa, BW, oczy, imię (no ale to już chyba nie Twoja zasługa). I piegi
.
Trójka nie tak znakomita (może to wina mojego monitora) - chociaż oczy bardzo się wyróżniają, jak dla mnie fajnie wyszły.
dziękuje wszystkim za miłe słowa oraz co najważniejsze - bardzo cenne porady!na pewno Wasze wskazówki będą bardzo pomocne w następnych sesjach
![]()
Chciałem jeszcze napisać, że Alicja pozowała po raz pierwszy.... Była to sesja bardziej o tematyce tanecznej, a kadry które tu pokazałem były takim uzupełnieniem sesji![]()
Skontaktuj się z nami