Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: 3xMati :)

Domyślnie 3xMati :)

witam
    dziś trzy focisze Matiego ustrzelone na polskiej ziemi

1
    2
    3

pozdrawiam

Domyślnie

3ka miód malina! Uwielbiam takie B&W!

Domyślnie

Możesz powiedzieć coś o obróbce 2 i 3? Cały set świetny

Domyślnie

Ekstra !Wszystkie świetne, a maluch uroczy

Domyślnie

Wszystkie trzy oglądam z przyjemnością, a 3 podoba się najbardziej.

Domyślnie

Model rewelacyjny . Widać, że miał frajdę w pozowaniu ). Dla mnie 2 i 3 najlepsze, w 1 trochę kolorki mi nie grają (moze to kwestia mojego monitora).
    D700 i D90 + kilka fajnych szkieł + dużo chęci do pracy

Domyślnie

Dzięki - co do obróbki to: nr1 lekki cross- pasowało mi to do napisu na ubranku - plus wiadomo bw na soft light, nr2 w LR podciagniety lokalny kontrast i saturacja potem na warstwie zdjęte z Matiego - dalej wiadomo , nr3 bw z silverefex- zmniejszony kanał czerwony i na krzywych zmniejszenie czerni (cokolwiek to oznacza ) robi sie to podciągajac dolny róg krzywej lekko do góry i to by było na tyle
    Jatoja2 - mam nadzieje ze pomogłem odrobinę pozdrawiam

Domyślnie

Chyba czas najwyższy zainwestować w silverefex! Mariusz, napewno masz jeszcze kilka zdjęć. Wrzucaj śmiało, bo ciekawie to wygląda. Szkoda tylko, że exif-ów nie ma.

Domyślnie

Exifów nie ma bo używam zapisz do web w PS - a co do inwestycji w silvera to ja zanabyłem dawno dawno temu kiedy jeszcze myślałem że bez tego nie da sie robić zdjęć - okazało się ze to wszystko plotki i że nie ma cudownej recepty . Praktycznie wszystko można zrobić w LR i Ps bez większego problemu a zaoszczędzone pieniążki można przeznaczyć na .....

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Lwówek Śląski

Domyślnie

Model rozwala wszelkie próby skomentowania Ale tak na mocno: 1 - fajne, ale mały kontrast, 2 - super, 3 - co byś nie zrobił (albo nawet nic) to kadr i model zawsze na TAK!!!
    PS. Takie BW do mnie nie przemawia, ale kadrowanie i sytuacja są najważniejsze. Wolałbym 100 takich ujęć niż 10 000 poprawnych kolorystycznie i tonalnie w odbiorze

Uprawnienia umieszczania postów