Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 68

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

No niby tak, ale po pierwsze ludzkie oko na 3 calowym ekranie widzi średnio, po drugie nie trzeba zapychać w domu można spokojnie skasować przecież, nie mówię, żeby je trzymać, tylko zastanawiałem się, czy to oszczędność kart, czy chęć zajęcia się czymś w czasie 'przerw', czy jeszcze jakiś inny powód...

Domyślnie

Zastanawia mnie czy realnie jest szansa porozmawiać o workflow fotografa ślubnego. Bo przez 5 stron jest rozmowa o tym ile zdjęć się powinno oddawać i czemu 3000 RAWów to za dużo i nie-profi.

Co do pytań o autofocusa sprzedam wykorzystywany przeze mnie patent:
    - zawsze AF-C
    - przycisk AF-ON sluzy do ustawiania ostrosci, migawka tylko zwalnia migawke
    - 11-punktiwy AF
    - srodek wybieraka wielofunkcyjnego zaprogramowany by centrowal autofocus, wtedy nawet nie majac aparatu przy oku klikam guzik i np. 2 razy w lewo daje mi skrajny lewy punkt AF, ulatwia gdy mozesz ustawiac punkt podnoszac aparat do oka.
    - Przy scenach dynamicznych moge trzymac wcisniety AF-ON i ustawiac ostrosc 'ciagle' a spust migawki wciskam tylko jak trafiam na ten moment co chce.

Pracuje tak od dluzszego czasu i jest super !

To jak z tym workflow bedzie?
    Mnie zwlaszcza ciekawi workflow uzytkownikow Nikona D800
    Sam usunąłem komercyjną stopkę, choć to nieco absurdalne by na stronie o tematyce fotograficznej nie można było podać linku do własnej strony o tematyce fotograficznej...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Coin Zobacz posta
    To jak z tym workflow bedzie? Mnie zwlaszcza ciekawi workflow uzytkownikow Nikona D800
    Nikt przecież nie karze im robić na pełnej rozdzielczości

Domyślnie

Co do pytań o autofocusa sprzedam wykorzystywany przeze mnie patent:
    (...)
    Dzięki serdeczne Coin za ten patent! Rozumiem, że w menu, w trybie AF-C ustawiasz priorytet migawki (zamiast ostrości)? Jeśli tak, to zastanawiam się czy takie ustawienie nie zmniejsza liczby celnych klatek w przypadku poruszających się obiektów.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    południe Polski

Domyślnie

- zawsze AF-C
    - przycisk AF-ON sluzy do ustawiania ostrosci, migawka tylko zwalnia migawke
    ...
    - Przy scenach dynamicznych moge trzymac wcisniety AF-ON i ustawiac ostrosc 'ciagle' a spust migawki wciskam tylko jak trafiam na ten moment co chce.
    Też tak robię jak Coin. Większość zdjęć na weselu robię na w miarę dużej głębi ostrości i wysokim iso. To bardzo nieprofesjonalne. Odsetek udanych zdjęć jest wysoki, lecz artyzmu brak. Prawda jest taka, że fotki z wesela są mało istotne w porównaniu z plenerem, ale trzeba wykazać zaangażowanie.

Domyślnie

U mnie workflow zaczyna się w momencie pierwszego kontaktu z potencjalnym Klientem (tel, email, spotkanie...)
    Generalnie podzielony jest na 3 etapy:
    - praca z potencjalnym Klientem (zakończony podpisaniem kontraktu)
    - fotografowanie i postprocess (zakończony w momencie odbioru albumów)
    - aftersales (to nie kończy się nigdy)

Do każdego etapu używane jest stosowne narzędzie (1 i 3 etap - CRM, 2 etap - wywoływarka do RAW + PS + soft do przygotowywania albumów)

jak będę miał chwilę czasu to kiedyś opiszę to u siebie na blogu
    D3s+D700 | Kilka Nikkorów | CX240 i mały Apple

Domyślnie

Dla takich osób powinny być puszki w specjalnej, limitowanej edycji ze wzmocnioną migawką

Domyślnie

20 wesel czyli jakies pol sezonu i body nadaje sie na sprzedaz..
    ;]

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

6 tys klatek na jednym weselu ? Kiedyś się z tego śmiałem, ale dziś jeśli człowiek dostrzega tyle ciekawych sytuacji fotograficznych to czemu nie. Gorzej jak z tych 6 tys ledwo można potem zlepić materiał na 300-400 kadrów, a tak czasem też bywa. Nie mówię tu o materiale z zacięciem na arDyzm, ale chociażby o poprawnie technicznie wykonanych fotografiach ludzi z dużą dozą estetyki.

Domyślnie

Jakiś czas temu miałem okazję uczestniczyć w 3 dniowym szkoleniu prowadzonym przez Susan Stripling. Tak, dla ciekawych, jej workflow jest następujący
    D3s+D700 | Kilka Nikkorów | CX240 i mały Apple

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów