Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Młyn BW

Domyślnie

3. w kolorze foto nr.1 dla Karoliny tylko obrabiałam wcześniej i troche poleciałam z kolorami na minus
    4.
    D80, S10-20, S30/1.4,N50/1.4G, N80-200, sb-800,bronica ec-tl, nova 5,mini trekker aw
    http://szuwar.deviantart.com/

Domyślnie

No to teraz namieszałaś..

faktycznie kolory pojechały w siną dal ale w tej wersji fota też ma sój niezaprzeczalny urok może nawet większy niż gdyby kolory były na full?

Natomiast najbardziej w tym momencie przemawia do mnie ostatnie foto - kadr poziomy powoduje jakieś takie lepsze zrównoważenie całości i wprowadza większą harmonię.
    Bardzo będę marudzić jeśli poproszę o to ostatnie foto w kolorze - choćby w wersji "na minus"?

PS - mając taki obiekt w okolicy eksplowatowałabym go na maksa - da się podejść bliżej? a może wejść do środka? - Tak sobie dywaguję...

Pozdr
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie

dzięki Karolina podejść bliżej się nie da - rzeka , a z drugiej strony nieciekawie
    5. czyli 4 w orginalnym kolorze
    6.i ostatnie dwa dla porównania WB vs. color ;p
    7.
    D80, S10-20, S30/1.4,N50/1.4G, N80-200, sb-800,bronica ec-tl, nova 5,mini trekker aw
    http://szuwar.deviantart.com/

Domyślnie

sam juz nie wiem co skomentowac najbardziej podoba mi sie 3 zdjatko od gory
    D70|18-70|70-300|50|ZENIT TTL|HELIOS 55/2|

Domyślnie

dla mnie najlepsze nr 1
    D50+Tamron 17-50/55-200/90 macro + SB-800 + SB-26 + (PQI i SANDISK III 2 GB - uszkodzone)

Domyślnie

Hmmm, chyba jestem przyczyną tego zamieszania?

Pozostaję jednak przy swoim zdaniu - najbardziej mi się podoba ostatnie foto i to jednak w wersji kolor/full kolor/medium kolor itp. Gdyby to było moje foto. to pewnie bym się jeszcze pobawiła suwakiem kolorów, może filtrami a może nawet jakieś zmiękczenie bym spróbowała...? Generalnie widoczek jest mocno "rozwojowy" - tzn przypuszczam, że jak wiosna oszaleje kolorami - też będzie bardzo fotogeniczny, w sierpniowy letni leniwy dzień znowu inaczej fascynujący, a jesienią i zimą znowu inna odsłona. A jak jeszcze ta woda w stawie by zamarzła to kolejny temat do eksploatacji fotograficznej.

Jestem nieco nieobiektywna ale mam zwichrowanie na punkcie widoczków z wodą w kadrze - nawet nie próbuje z tym juz walczyć..

Pozdrawiam
    K.
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów