Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie HANIMEX 325AZ do d60 ?

Witam, znalazłem stara lampę błyskową która miałem przy analogu zenit. Założyłem na próbę do d60, na pierwszy rzut oka wszystko działa, pytanie czy coś może się stać z d60 od używania tej lamy? ktoś mi ostatnio mówił że coś może się zepsuć d60 ale się zastanawiam co ?

Domyślnie

A jakie ma napięcie na stopce ?
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Zakładając, że informacje w sieci o pomierzonym napięciu (<10V) są prawdziwe, to jeśli lampa sama w sobie nic nie nabroi, nic złego się z korpusem nie stanie
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

właśnie niestety napięcia nie znam na kartonie od lampy nic nie pisze tak jak i na samej lampie, jakie jest bezpieczne napięcie na stopce aby nie kolidowało z d60 ?

Oszczędny w słowach Awatar Brazilianpitbull
    Miasto
    Piotrków Trybunalski

Domyślnie

Kolidować raczej nie będzie wcale, co najwyżej może usmażyć elektronikę Twojego aparatu
    Nie pamiętam dokładnie ile wytrzymują d60, ale generalnie im niższe napięcie (tak jak kolego wyżej napisał) tym lepiej.
    Jak będę piękny i bogaty, kupię sobie Leicę

Domyślnie

coś czytałem że można jakoś przerobić napięcie na stopce, gra warta świeczki ?

Domyślnie

Warta, bo robisz to prawie za grosze, warto także dorobić fotocelę (koszt około 8zł) http://www.scribd.com/doc/6174511/St...awe-Spychalski
    Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.

Uprawnienia umieszczania postów