Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 542

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Dla mnie fajny sprzęt szpanerski, ale z punktu widzenia fotografa mało użyteczny. Brak EVF - kompletne nieporozumienie. Czekamy na drugi model, albo na ruchu Fuji
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Dla mnie fajny sprzęt szpanerski, ale z punktu widzenia fotografa mało użyteczny.
    No tak, zdjec nie robi wiec faktycznie do kitu.

A co powinien mieć zeby być uzytecznym z punktu widzenia fotografa? Pytam bo jestem kim innym aktualnie.
    Völkchlor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    No tak, zdjec nie robi wiec faktycznie do kitu.

A co powinien mieć zeby być uzytecznym z punktu widzenia fotografa? Pytam bo jestem kim innym aktualnie.
    Wizjer ???
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Wizjer ???
    Ja bym powiedział ze to raczej kwestia wygody lub ergonomii jak użytecznosci. Bo ciezko mi sobie wyobrazić jakich zdjeć by sie nie dało zrobić tylko z powodu braku wizjera.

Uprzedzając dodam, że fotografia to nie tylko łapanie szybkich scen reporterskich.

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    Ja tam nie widzę zdjęć, których nie dałoby się zrobić dowolnym APS-C lustrem czy bezlusterkowcem.
    Ja myslę ze to by mozna też od zera namalować w fotoszopie. Fotografowanie to nie tylko efekt koncowy w postaci trudnych do odroznienia zdjec z roznych modeli aparatow.
    Ostatnio edytowane przez pastwisko ; 27-09-2012 o 18:39
    Völkchlor

Domyślnie

Przyznam ze zaczyna przerazac mnie to co od jakiegos czasu dzieje sie na wszelakich stronach fotograficznych
    Pierwszy raz w historii powstal malutki aparat cyfrowy z pelna klatka, z optymalnym zeissowskim szklem
    Piec komentarzy na krzyz a jak juz sa to typu - szkoda ze nie gibie sie a tak wigole to malpka zrobie takie same

A kawalek dalej tysiace postow nad kolejnymi nic nie wnoszacymi lustrami
    Ostatnio edytowane przez ranbir kapoor ; 27-09-2012 o 19:28
    Road to Manila

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    Bo ciezko mi sobie wyobrazić jakich zdjeć by sie nie dało zrobić tylko z powodu braku wizjera.
    Np. w pełnym słońcu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bcrich77 Zobacz posta
    Np. w pełnym słońcu.
    Przy dobrym LCD to raczej nie jest problem. Podkreślam przy dobrym - bo jaki bedzie w tym aparacie nie wiem. ja na swoj nie narzekam i nie miałem takich problemów. Wiem ze on zdecydowanie odbiega od standardu (GRD IV) - ale zdaje się ze mowimy o troche lepszym jak standard aparacie.

Zeby nie było - owszem będzie lepiej i to nie ulega wątpliwosci - ale ja mowię o zdjęciach ktorych sie nie da się zrobić z powodu braku wizjera, a nie o takich ktore bedzie troche trudniej zrobić. Bo rownie dobrze ja mógłbym wspomnieć o robieniu zdjeć ze słońcem w kadrze gdzie w wizjerze mozna sobie oczy wypłakać, albo co gorsza uszkodzić.

NP. z założonym mocnym filtrem ND. Często takie robię. Dalmierz tutaj niezastąpiony.
    Akurat przy ciemnych filtrach LV jest ok, ostatnio się bawiłem z filtrem IR i nie było roznicy w jasnosci - D50 robiłem foty w ciemno bo w wizjerze było jak w studni
    Ostatnio edytowane przez pastwisko ; 28-09-2012 o 13:55
    Völkchlor

sv
    Gość

Domyślnie

Dla mnie fajny sprzęt szpanerski, ale z punktu widzenia fotografa mało użyteczny. Brak EVF - kompletne nieporozumienie. Czekamy na drugi model, albo na ruchu Fuji
    Na kotleta (czytaj: ślub) może się faktycznie nie nadawać, ale zdjęcia z pewnością da się tym robić i gdyby nie ta cena to zamieniłbym swojego fuji X100 na tego Soniacza.

Domyślnie

ktos nie narzekal na brak gibania i na szpanerskosc tylko zrobil nim zdjecia!

http://www.flickr.com/photos/sonyele...7631631658271/
    Road to Manila

Uprawnienia umieszczania postów