Dla mnie fajny sprzęt szpanerski, ale z punktu widzenia fotografa mało użyteczny. Brak EVF - kompletne nieporozumienie. Czekamy na drugi model, albo na ruchu Fuji![]()
Szukaj
Dla mnie fajny sprzęt szpanerski, ale z punktu widzenia fotografa mało użyteczny. Brak EVF - kompletne nieporozumienie. Czekamy na drugi model, albo na ruchu Fuji![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko![]()
Ja bym powiedział ze to raczej kwestia wygody lub ergonomii jak użytecznosci. Bo ciezko mi sobie wyobrazić jakich zdjeć by sie nie dało zrobić tylko z powodu braku wizjera.
Uprzedzając dodam, że fotografia to nie tylko łapanie szybkich scen reporterskich.
Ja myslę ze to by mozna też od zera namalować w fotoszopie. Fotografowanie to nie tylko efekt koncowy w postaci trudnych do odroznienia zdjec z roznych modeli aparatow.
Ostatnio edytowane przez pastwisko ; 27-09-2012 o 18:39
Völkchlor
Przyznam ze zaczyna przerazac mnie to co od jakiegos czasu dzieje sie na wszelakich stronach fotograficznych
Pierwszy raz w historii powstal malutki aparat cyfrowy z pelna klatka, z optymalnym zeissowskim szklem
Piec komentarzy na krzyz a jak juz sa to typu - szkoda ze nie gibie sie a tak wigole to malpka zrobie takie same
A kawalek dalej tysiace postow nad kolejnymi nic nie wnoszacymi lustrami
Ostatnio edytowane przez ranbir kapoor ; 27-09-2012 o 19:28
Road to Manila
Przy dobrym LCD to raczej nie jest problem. Podkreślam przy dobrym - bo jaki bedzie w tym aparacie nie wiem. ja na swoj nie narzekam i nie miałem takich problemów. Wiem ze on zdecydowanie odbiega od standardu (GRD IV) - ale zdaje się ze mowimy o troche lepszym jak standard aparacie.
Zeby nie było - owszem będzie lepiej i to nie ulega wątpliwosci - ale ja mowię o zdjęciach ktorych sie nie da się zrobić z powodu braku wizjera, a nie o takich ktore bedzie troche trudniej zrobić. Bo rownie dobrze ja mógłbym wspomnieć o robieniu zdjeć ze słońcem w kadrze gdzie w wizjerze mozna sobie oczy wypłakać, albo co gorsza uszkodzić.
Akurat przy ciemnych filtrach LV jest ok, ostatnio się bawiłem z filtrem IR i nie było roznicy w jasnosci - D50 robiłem foty w ciemno bo w wizjerze było jak w studni![]()
Ostatnio edytowane przez pastwisko ; 28-09-2012 o 13:55
Völkchlor
ktos nie narzekal na brak gibania i na szpanerskosc tylko zrobil nim zdjecia!
http://www.flickr.com/photos/sonyele...7631631658271/
Road to Manila
Skontaktuj się z nami