Ponieważ muszę się o coś przyczepić (inaczej nie wypada), to mam kilka uwag.
Szkoda, że ekran jest uchylany, a nie obracany jak np w Canonach. Jeśli ktoś często go używa, to pewnie tak jest wygodniej, jednak ja wolałbym móc go obrócić tak żeby był chroniony. Ciekawi mnie też trwałość wyjmowanego wizjera. Jeśli jest to trwałe rozwiązanie, to nie ma problemu, ale zastanawiam się jak zniesie wieloletnie wyjmowanie i chowanie przy intensywnym użytkowaniu. Przy niechowanym obiektywie przydałoby się także uszczelnić korpus (a chyba tego nie zrobiono). Brak też stabilizacji obrazu, da się żyć ale to sprzęt za tyle kasy, że powinien mieć wszystko.
Pewnie taki marketing - w następnym modelu będzie stabilizacja, a w kolejnym dojdą uszczelnienia. Nie można od razu za dobrze.
Wygląda też na to, że jednak nie zastosowano wygiętej matrycy, która miała zmniejszać obiektyw, korygować niektóre wady i poprawiać ostrość na brzegu, szkoda.
Generalnie to fajny aparat, ale wydaje mi się nieadekwatny do ceny. Oczywiście jak ktoś się uprze, to i za bardzo konkurencji nie ma, chyba że za jeszcze większe bańki.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami