Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
Walka cenowa to mżonka, wielcy rozdający nie zrobią sobie krzywdy, jak to mówią "kruk krukowi oka nie wykole". Każda walka cenowa, wcześniej czy później niszczy wszystkie strony ... koncerny i korporacje doskonale o tym wiedzą.

Nie wiem czy mam rację ale body FF tylko drożały od swojej premiery, a nie odwrotnie. Najtańszy był C5D, potem już wszystko było droższe ... D700, C5DII, C5DIII, tak samo będzie z D600, C8 itd.
Tak, ale w elektronice są jednak tendencje malejące, ewentualnie cena utrzymuje się na jednym poziomie ale zmieniają się generacje. Przykładowo kiedyś można było kupić pamięć 8MB powiedzmy za kilkaset zł a teraz za tę samą kwotę kupuje się x razy szybszą pamięć 8GB itd. Może nie walka cenowa, bo firmy mają jeden cel - zarabiać, ale po prostu spadek kosztów dzięki skali, nowym technologiom itp.

Dlatego też nie wydaje mi się nierealnym wariant, że za plastikowego, okrojonego z wielu profesjonalnych funkcji FF zapłacimy w jakieś tam przyszłości (może dwa lata) tyle co obecnie za body typu Nikon D3200-D5100, czyli 2-3 tys. zł.