Szukaj
No nie wiem, bo Zeiss 35/1.4 to waży chyba z 800 gramów, z płaskim kompaktem nijak by się to nie komponowało
choć na wzór Leici 35/1.4 mogliby obniżyć wagę do tych 300+ gramów - obiektyw bliżej matrycy niż w lustrzance.
edit. 35mm z f/2 też może mieć swoje zalety - jasna 35-tka f/1.4 raczej miałaby większe dystorsje, mogłaby być słabsza na nieskończoność, więc jeśli ktoś chciałby zrobić tym aparatem krajobraz, architekturę to byłałby jakaś wada. Światło f/2 może być więc jakimś kompromisem wagowym, cenowym, jakościowym. W pełnej klatce f/2 wystarczy (tzn. będzie jak najbardziej ok dla większości użytkowników, jednak mało komu potrzeba tej jasności 35/1.4, zwłaszcza gdy ISO coraz lepsze w aparatach).
Ostatnio edytowane przez raider ; 11-09-2012 o 12:54
OK. Nie mam więcej pytań.
Żeby to nazwać wpadką musiałbyś wiedzieć co przyświecało producentowi podczas wprowadzania tego produktu na rynek, jak sam stwierdziłeś - nie mogłeś tego wiedzieć. Olympus to był przykład aby naprowadzić cię na pewien trop - niestety nie udało mi się.
Faktycznie Sony prowadziło akcję charytatywną na bardzo szeroką skalę ... ambasadorzy marki, sponsorowane wycieczki na drugi koniec świata, reklamy w mediach. Balon rósł, rósł i wielkie bum bum, i schodzące powietrze ... i na koniec ci użytkownicy budzący się z ręką w nocniku. Potem te tłumy użytkowników zawiedzionych poczynaniami firmy, złorzeczący swojemu dobroczyńcy i masowo emigrujący z systemu .... to se ne vrati (a może jednak, przecież Sony jest takie kreatywne).![]()
Ty na pewno piszesz o Sony, a nie o Olympusie przypadkiem ?
A w temacie wątku, porównanie rozmiaru sony z panasem (4x mniejsza matryca) + 20mm (4x mniej kryjące szkło) :
Ostatnio edytowane przez morzon ; 11-09-2012 o 13:42
Skontaktuj się z nami