Close

Strona 7 z 55 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 542

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
    Dziękując za pełne miłości słowa
    Nie ma sprawy.

Pozostaje jeszcze inna ewentualność, a mianowicie to że Sony nie jest firmą rynkową i nie postępuje wg zasad rynkowych.
    Jak sądzisz, po co Olympus wyprodukował 14-35mm F2.0 ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Jak sądzisz, po co Olympus wyprodukował 14-35mm F2.0 ?
    Aby po zapięciu go na swój korpus, zestaw taki mógł konkurować z ofertą konkurencji.

Domyślnie

Aby po zapięciu go na swój korpus, zestaw taki mógł konkurować z ofertą konkurencji.
    W jakim aspekcie kiedykolwiek konkurował?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Żeby tego Zeissa dali 1.4 to bym się bardzo mocno zastanowił...
    No nie wiem, bo Zeiss 35/1.4 to waży chyba z 800 gramów, z płaskim kompaktem nijak by się to nie komponowało

choć na wzór Leici 35/1.4 mogliby obniżyć wagę do tych 300+ gramów - obiektyw bliżej matrycy niż w lustrzance.

edit. 35mm z f/2 też może mieć swoje zalety - jasna 35-tka f/1.4 raczej miałaby większe dystorsje, mogłaby być słabsza na nieskończoność, więc jeśli ktoś chciałby zrobić tym aparatem krajobraz, architekturę to byłałby jakaś wada. Światło f/2 może być więc jakimś kompromisem wagowym, cenowym, jakościowym. W pełnej klatce f/2 wystarczy (tzn. będzie jak najbardziej ok dla większości użytkowników, jednak mało komu potrzeba tej jasności 35/1.4, zwłaszcza gdy ISO coraz lepsze w aparatach).
    Ostatnio edytowane przez raider ; 11-09-2012 o 12:54

Domyślnie

W jakim aspekcie kiedykolwiek konkurował?
    W każdym.
    A w aspekcie optyki (system 4/3 ogólnie) zapędzał konkurencję w tzw. kozi róg.

PS
    Nie zbaczajmy na Olympusa.
    Przypominam, że rozmawiamy o wpadce Sony w przygodzie z korpusami FF.
    Ostatnio edytowane przez koniecpolska ; 11-09-2012 o 13:00

Domyślnie

W każdym.
    A w aspekcie optyki (system 4/3 ogólnie) zapędzał konkurencję w tzw. kozi róg.
    OK. Nie mam więcej pytań.

Nie zbaczajmy na Olympusa.
    Przypominam, że rozmawiamy o wpadce Sony w przygodzie z korpusami FF.
    Żeby to nazwać wpadką musiałbyś wiedzieć co przyświecało producentowi podczas wprowadzania tego produktu na rynek, jak sam stwierdziłeś - nie mogłeś tego wiedzieć. Olympus to był przykład aby naprowadzić cię na pewien trop - niestety nie udało mi się.
    Ostatnio edytowane przez qbic ; 11-09-2012 o 13:03

Domyślnie

OK. Nie mam więcej pytań.
    Ja też ... jak zwykle podkulamy ogonek i rejterada.

Domyślnie

Ja też ... jak zwykle podkulamy ogonek i rejterada.
    Ale nie podkulaj i nie uciekaj!
    Dawno nie czytałem jakiegoś 4/3talibana... niestety wiekszość pozmieniała już system i nic takiego odkrywczego nie piszą

Domyślnie

Żeby to nazwać wpadką musiałbyś wiedzieć co przyświecało producentowi podczas wprowadzania tego produktu na rynek, jak sam stwierdziłeś - nie mogłeś tego wiedzieć. Olympus to był przykład aby naprowadzić cię na pewien trop - niestety nie udało mi się.
    Faktycznie Sony prowadziło akcję charytatywną na bardzo szeroką skalę ... ambasadorzy marki, sponsorowane wycieczki na drugi koniec świata, reklamy w mediach. Balon rósł, rósł i wielkie bum bum, i schodzące powietrze ... i na koniec ci użytkownicy budzący się z ręką w nocniku. Potem te tłumy użytkowników zawiedzionych poczynaniami firmy, złorzeczący swojemu dobroczyńcy i masowo emigrujący z systemu .... to se ne vrati (a może jednak, przecież Sony jest takie kreatywne).

Domyślnie

Potem te tłumy użytkowników zawiedzionych poczynaniami firmy, złorzeczący swojemu dobroczyńcy i masowo emigrujący z systemu ....
    Ty na pewno piszesz o Sony, a nie o Olympusie przypadkiem ?

A w temacie wątku, porównanie rozmiaru sony z panasem (4x mniejsza matryca) + 20mm (4x mniej kryjące szkło) :

Ostatnio edytowane przez morzon ; 11-09-2012 o 13:42

Strona 7 z 55 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów