Close

Strona 3 z 48 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 542

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

To dopiero pierwsze dziecko FF w kompakcie, wiec wszystko w swoim czasie, bedzie tez FF z zoomem... ciekawe tylko kiedy..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Kompakt FF z zoomem? Ani to małe, ani dobre. Sony juz wypuszczalo kiedys "killery" jak F828 czy R1 ... i niby do trzech razy sztuka, ale nie chce mi sie wierzyc ze nie wyciagneli wnioskow.

Domyślnie

Mekano, zobacz sobie jak wyglądał R1 (a to był tylko APS-C). Chciałabyś coś takiego zamiast?

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Mekano, zobacz sobie jak wyglądał R1 (a to był tylko APS-C). Chciałabyś coś takiego zamiast?
    ja właśnie czekam na R2 - mam od początku zrobione grubo ponad 200 tyś fotek, bez zająknięcia, w czasie deszczu, śniegu, pyłu nawet go nie chowam do torby, obiektyw bez najmniejszego luzu (a patrzę się na mojego nikkora 18-200, którego mam dużo krócej i dużo mniej go używam to przy sonówce już złom), cisza i jeszcze raz cisza, robisz gdzie chcesz i tak tego nikt nie usłyszy (czego już inne bezlusterkowce nie posiadają - niestety), aku na ponad 2000 fotek (po co ja kupowałem dodatkowe ?) synchronizacja lampy do 1/2000 sek (zewnętrznej i wewnętrznej), górny wyświetlacz (umiejscowienie bajka) tylna ścianka na klawisze funkcyjne, foto z żaby bezstresowe, guziki od kurtki go nie rysują, i można sobie zrobić autoportret , ogniskowa 24-120 w 95% dla mnie całkowicie wystarczająca (24mm f 2,, choć ma i wspólną cechę z nikonem - gumy na gripie odpadły - czy na pewno ten aparat robił sony ?
    puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności

GL
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bogdi64 Zobacz posta
    ja właśnie czekam na R2 - mam od początku zrobione grubo ponad 200 tyś fotek, bez zająknięcia, w czasie deszczu, śniegu, pyłu nawet go nie chowam do torby, obiektyw bez najmniejszego luzu (a patrzę się na mojego nikkora 18-200, którego mam dużo krócej i dużo mniej go używam to przy sonówce już złom), cisza i jeszcze raz cisza, robisz gdzie chcesz i tak tego nikt nie usłyszy (czego już inne bezlusterkowce nie posiadają - niestety), aku na ponad 2000 fotek (po co ja kupowałem dodatkowe ?) synchronizacja lampy do 1/2000 sek (zewnętrznej i wewnętrznej), górny wyświetlacz (umiejscowienie bajka) tylna ścianka na klawisze funkcyjne, foto z żaby bezstresowe, guziki od kurtki go nie rysują, i można sobie zrobić autoportret , ogniskowa 24-120 w 95% dla mnie całkowicie wystarczająca (24mm f 2,, choć ma i wspólną cechę z nikonem - gumy na gripie odpadły - czy na pewno ten aparat robił sony ?
    Zapomniałeś dodać o możliwości ostrzenia na dowolny punkt matrycy i tym że jak robisz czarno-białe zdjęcie, to takim je widzisz w wizjerze.

Domyślnie

Przypatrzcie się obiektywowi. Podobnie jak E16/2.8, ma na górze i na dole, na osobnym pierścieniu, widoczne dwie 'wypustki'. Taki 'mini bagnet'. W nexowym naleśniku służy to do podpinania zewnętrznych konwerterów UWA i fish. Może tu będzie tak samo? Średnica filtra też jest w obu szkiełkach ta sama.

to be a rock and not to roll

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz Gniadek Zobacz posta
    Zapomniałeś dodać o możliwości ostrzenia na dowolny punkt matrycy i tym że jak robisz czarno-białe zdjęcie, to takim je widzisz w wizjerze.
    można się wiele rozpisywać nad patentami tego aparatu, choćby to, że zmniejszając rozdzielczość "dostajemy extra zoom", czy zawsze pracujący AF (opcja), po prostu ktoś zrobił (wtedy) za dobry aparat i szybko trzeba był z niego zrezygnować, kolega prowadzący sklep pewnego dnia otrzymał telefon od "centrali", że nie sprzedane modele R1 ma zwrócić natychmiast ... ??? - tak zakończyła się historia R1, a co do nowych modeli, to będzie poszukiwanie "dziury" i uzupełnienie ofert katalogowej
    puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bogdi64 Zobacz posta
    Nie ma się nad czym zachwycać, po prostu różne firmy różnie podchodziły do swoich produktów. Sony zrobił R1 solidnie, inni producenci swoje szkła do lustrzanki zrobili podle, ale są wyjątki.
    Używam już prawie 8 lat obiektywu Olympus Zuiko 14-54mm2.8-3.5, też na nim śladów użytkowania nie widać, wszystko działa w nim tak, jak po wyjęciu z pudełka, podobnie jest z ZD 12-60mm/2.8-4.0, ZD 7-14mm/4.0 itp. Po prostu to są solidne sprzęty, podobnie jak body E-1/3/5.

A R1 zrobił by większą furorę, gdyby był plastikowy i kosztował 1/2 swojej ceny, Sony zrobiło inaczej i przegrało z lustrzankami ... po R1 na skalę masową Sony zaczęło trzepać plastikowe lustrzanki - pewnie zmądrzało

R2 nie będzie (nie z APS-C), RX1, jeśli się pokaże, to właśnie kontynuacja R1 ... W dziedzinie FF Sony pierwsze rozdanie przegrało, więc może sobie pozwolić na RX1, bo A99 kupią i tak przeważnie ludzie siedzący w bagnecie A z już posiadaną szklarnią - RX1 nie jest dla nich alternatywą. Sony liczy, że RX1 przyciągnie amatorów FF kosztem lustrzanek innych producentów i nowych klientów segmentu FF.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
    W dziedzinie FF Sony pierwsze rozdanie przegrało
    lol

Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
    A R1 zrobił by większą furorę, gdyby był plastikowy i kosztował 1/2 swojej ceny

lol

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    lol

lol
    Bardzo wymownie podsumowałeś sam siebie ... albowiem po ukazaniu się A900/850 cały świat foto porzucił to co miał i przeszedł na sprzęt Sony, a Sony na fali sukcesu wypuściło dziesiątki nowych korpusów FF.

A R1 oczywiście wywróciło rynek DSLR, i od dnia premiery tej hybrydy już żaden użytkownik nie pobrudził rąk swoich lustrzanką.

wyrwiflak, moja wyliczanka skierowana była do gavin, który lubi od czasu do czasu rzucić ogólnikiem bez podania stosownego przykładu.
    Ostatnio edytowane przez koniecpolska ; 11-09-2012 o 10:26

Strona 3 z 48 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów