Close

Strona 23 z 55 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 542

Domyślnie

ale nadal poza tym ze to ponad 2 x drozej to nie przeskoczylismy magicznego hasla ktore na starcie odrzuca 95% forumowiczow - brak AF
    Road to Manila

Domyślnie

uzytkownika M9tki nie musisz przekonywac, ja to wiem
    ale wystarczy przejzec kilka watkow - 9ptk to malo, ja bym chcial 11, , co tylko 5 krzyzowych, a model taki i taki ma 15krzyzowych,tak blisko srodka? dlaczego nie w mocnych punktach rozmieszczone, 39pktow? tamtem ma 55pkt, ten ma szybsze sledzienie, tamtem servo...
    Road to Manila

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ranbir kapoor Zobacz posta
    Bo Dobry AF i wysokie iso to dla mnie elementy ktorych brak dyskwalifikuje puszke w moich oczach
    A dla niektórych brak wizjera lub odchylanego ekranu. Używam z powodzeniem gibanego ekranu w NEX dzieki któremu kadrowanie odbywa się jak przez kominek i dzięki czemu - jak zauważył Czornyj - zdjęcia nabierają specyficznej perspektywy. RX1 dzieki tak prostemu ficzerowi zyskałby wiele na ergonomii - mniej wiecej tyle samo co na doczepieniu wizjera który jest drogi i znacznie zwieksza gabaryty tego malenstwa a i tak momentami jest mniej funkcjonalny od tak wyśmiewanego wynalazku jak odchylany ekran. Ale w sumie nie dziwi mnie że ciężko to pojąć ...
    pozdrawiam
    Mirek$

Domyślnie

jakbys przestal sie dziwic to bys zauwazyl ze pisalem to z ironia
    dla mnie swietna puszka i tyle, brak wizjera to jedyne co moze rzeczywiscie brakowac
    ale narzekanie nie sprawi ze nagle sie pojawi
    Road to Manila

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    NP. z założonym mocnym filtrem ND. Często takie robię. Dalmierz tutaj niezastąpiony.
    Tak, ale filtr zakłada się wtedy zwykle po to, żeby uzyskać niewielką głebię ostrości w dużym słońcu (oprócz przypadków gdy chcemy mieć np. 30 sekundowe zdjęcie w dzień). W tej sytuacji patrząc przez wizjer dalmierza to poza wyobrażnią nie widzimy tej głębi... w takim przypadku optymalny wydaje się jakiś bezlusterkowiec z wizjerem elektronicznym, albo nowa nieokrojona Leica M - filtr na obiektywie i elektroniczne wzmocnienie obrazu w wizjerze
    Ostatnio edytowane przez raider ; 28-09-2012 o 12:24

Domyślnie

jakbys przestal sie dziwic to bys zauwazyl ze pisalem to z ironia
    dla mnie swietna puszka i tyle, brak wizjera to jedyne co moze rzeczywiscie brakowac
    ale narzekanie nie sprawi ze nagle sie pojawi
    Jasne ale to wątek na forum sprzetowym o aparacie gdzie rozmawia się o wadach i zaletach i o sposobach radzenia z niedogodnościami. Chyba po to to forum jest? Tak poza tym jak juz napisalem nie raz, aprat również mi się podoba i może kiedyś kupię używany .. o ile ktoś będzie chciał go sprzedać.
    pozdrawiam
    Mirek$

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bcrich77 Zobacz posta
    Np. w pełnym słońcu.
    Przy dobrym LCD to raczej nie jest problem. Podkreślam przy dobrym - bo jaki bedzie w tym aparacie nie wiem. ja na swoj nie narzekam i nie miałem takich problemów. Wiem ze on zdecydowanie odbiega od standardu (GRD IV) - ale zdaje się ze mowimy o troche lepszym jak standard aparacie.

Zeby nie było - owszem będzie lepiej i to nie ulega wątpliwosci - ale ja mowię o zdjęciach ktorych sie nie da się zrobić z powodu braku wizjera, a nie o takich ktore bedzie troche trudniej zrobić. Bo rownie dobrze ja mógłbym wspomnieć o robieniu zdjeć ze słońcem w kadrze gdzie w wizjerze mozna sobie oczy wypłakać, albo co gorsza uszkodzić.

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    NP. z założonym mocnym filtrem ND. Często takie robię. Dalmierz tutaj niezastąpiony.
    Akurat przy ciemnych filtrach LV jest ok, ostatnio się bawiłem z filtrem IR i nie było roznicy w jasnosci - D50 robiłem foty w ciemno bo w wizjerze było jak w studni
    Ostatnio edytowane przez pastwisko ; 28-09-2012 o 13:55
    Völkchlor

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

coś mi się zdaje że tam jest lunetka (opcjonalna zapewne) typu lomo zakładana na sanki... bardziej do zabawy rozwiązanie ale może coś dla lubiących zabawę styknie... a z ND to już pełen luksus hehehe
    Ostatnio edytowane przez matys ; 29-09-2012 o 00:38
    .

Domyślnie

uzytkownika M9tki nie musisz przekonywac, ja to wiem
    ale wystarczy przejzec kilka watkow - 9ptk to malo, ja bym chcial 11, , co tylko 5 krzyzowych, a model taki i taki ma 15krzyzowych,tak blisko srodka? dlaczego nie w mocnych punktach rozmieszczone, 39pktow? tamtem ma 55pkt, ten ma szybsze sledzienie, tamtem servo...

a Ciebie to dziwi bo mnie nie, w końcu jest to pisane pod aparatem który rzekomo miał być "dla ludu"... .
    (nie każdy miał styczność z M9 )
    A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4

Strona 23 z 55 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów