Szukaj
To jest już trochę czepianie się*i zaklinanie rzeczywistości. Przyklejanie łatki trochę teżCiekawe czy ten aparat będą kupowały snoby, fanboye, dentyści, fotoamatorzy, fotozawodowcy... Ankietę może?
Tak czy inaczej aparat jest relatywnie drogi - może dlatego, że pierwszy tego typu. MSRP to 3k USD, tak? Cena w sklepie pewnie będzie w okolicach 2.5k USD. Po roku pewnie pewnie spadnie do jakichś 2k USD, a gdy coś podobnego wypuści konkurencja..
Ostatnio edytowane przez spiritwood ; 12-09-2012 o 14:33
To podstawy handlu towarami luksusowymi.
Ten aparat, powtórzę za Łukaszem, ma wątły target w mojej opinii. I przepraszam, jeżeli kogoś urażę - myślę że większość z narzekających na cenę tego aparatu przy jednoczesnej akceptacji konceptu - pos...ła by się ze szczęścia, gdyby coś takiego w tej cenie wypuściła Leica.
Widzisz, ja jestem w tej dobrej / złej sytuacji, że Leicę mam. Nie jestem dentystą, snobem, hipsterem itp itd. Posiadanie Leiki nie przeszkadza mi jednak otwarcie przyznać, że RX1 jest aparatem świetnym (na papierze póki co) i z chęcią - gdyby nie był*taki drogi - przytuliłbym go jako super kompakt.
Tak więc teoria Twa jest karkołomna trochę.
EDIT
Wątły target ma przez to, że jest baaardzo drogim kompaktem a nie dlatego, że nazywa się SONY. Tak myślę.
Skontaktuj się z nami