Szkoda że niewymienny ale i tak bardzo fajnie. Kręcąc nosem, brakuje mi EVF którego często używam w X100.
Szukaj
To samo miałem napisać
A tak o samym aparacie, to naprawdę szkoda, że nie umieścili w nim wizjera jak w nex6/7. Brakuje też trochę nawet śladowego gripa. Szkoda też, że nie ma przycisku do zmiany iso, jest wprawdzie fn pod który będzie można tą funkcję przyporządkować, ale fajnie by było mieć go do innych zastosowań.
Pokrętła nie mają chyba żadnych blokad, więc możliwe że będzie z nimi jak w x100 - po każdym wyjęciu z torby trzeba sprawdzić czy nic się nie przestawiło.
Mnie się bardzo podoba to maleństwo. Świetne jako uzupełnienie analoga z filmami w czerni i bieli. Jak nie zabije ceną, to chyba sobie kupię.
Nie no Oly był lepszy bo zdecydowanie mniejszy, wykonany ze złota, miał chowany obiektyw, "wbudowany" w zestaw kit pokrowczyk i ładniej się nazywał... . Po prostu chodzi, o to że jesteśmy przez firmy foto robieni w bambuko, że niby to musi tyle kosztować a docelowo za kilka lat już nie będzie musiało. Pamiętacie o banialukach, że szkła analogowe nie nadają się do cyfry itp. Po prostu moim zdaniem obecnie firmy są w stanie wyprodukować kompakt z pełnoklatkową matrycą, dobrym obiektywem za 1500 złotych lecz tego nie robią. Idzie to jak krew z (naszego) nosa...
AMATOR
-Niestety nie ma gibanego LCD więc dokupienie wizjera do niego to prawie konieczność.
Ciekaw jestem czy w tych wizjerach od sonego beda wyswietlane jakies informacje bo dodatkowe łącze (danych?) posiada więc teoretycznie ..
-Migawka 1/2000 "szału nima" ale za to jest cisza w przeciwieństwie do NEXów.
-Cena w polandii pewno bedzie pod 13k na start. Dużo.
Reszta mi się podoba. Może nawet kiedyś UWA konwerter zrobią.
pozdrawiam
Mirek$
Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 12-09-2012 o 10:43
Skontaktuj się z nami