Close

Strona 11 z 55 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 542

Domyślnie

Szkoda że niewymienny ale i tak bardzo fajnie. Kręcąc nosem, brakuje mi EVF którego często używam w X100.
    Ostatnio edytowane przez qbic ; 12-09-2012 o 09:22

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Szkoda że niewymienny ale i tak bardzo fajnie. Kręcąc nosem, brakuje mi EVF którego często używam w X100.
    Tak z ciekawości napiszcie jak w praktyce ustawia się ostrość przy użyciu takiego zewnętrznego wizjera optycznego? Widać jakieś informacje, pola Af, czy tylko ramkę służącą do kadrowania?
    AMATOR

GL
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta

A tu cos dla wielbicieli X100 ... czyli zdjecie paska
    To samo miałem napisać

A tak o samym aparacie, to naprawdę szkoda, że nie umieścili w nim wizjera jak w nex6/7. Brakuje też trochę nawet śladowego gripa. Szkoda też, że nie ma przycisku do zmiany iso, jest wprawdzie fn pod który będzie można tą funkcję przyporządkować, ale fajnie by było mieć go do innych zastosowań.
    Pokrętła nie mają chyba żadnych blokad, więc możliwe że będzie z nimi jak w x100 - po każdym wyjęciu z torby trzeba sprawdzić czy nic się nie przestawiło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zeb McKane Zobacz posta
    Ale pamiętam, że pod koniec ery kliszy kupiłem fajnego olego miu ze stałoogniskowym 35 coś za 400 zł więc krok w dobrym kierunku.
    Też mi się skojarzyło z mju II. Brakuje tylko wizjera, za to jest obiektyw jasniejszy o jedną działkę.

Domyślnie

Mnie się bardzo podoba to maleństwo. Świetne jako uzupełnienie analoga z filmami w czerni i bieli. Jak nie zabije ceną, to chyba sobie kupię.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

GL
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez loki_p Zobacz posta
    Też mi się skojarzyło z mju II. Brakuje tylko wizjera, za to jest obiektyw jasniejszy o jedną działkę.
    Nie wiem na jakiej podstawia wam się kojarzy, oba aparaty mają niewymienny obiektyw o ogniskowej 35 mm i na tym wszelkie podobieństwa się kończą.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz Gniadek Zobacz posta
    Nie wiem na jakiej podstawia wam się kojarzy, oba aparaty mają niewymienny obiektyw o ogniskowej 35 mm i na tym wszelkie podobieństwa się kończą.
    Nie no Oly był lepszy bo zdecydowanie mniejszy, wykonany ze złota, miał chowany obiektyw, "wbudowany" w zestaw kit pokrowczyk i ładniej się nazywał... . Po prostu chodzi, o to że jesteśmy przez firmy foto robieni w bambuko, że niby to musi tyle kosztować a docelowo za kilka lat już nie będzie musiało. Pamiętacie o banialukach, że szkła analogowe nie nadają się do cyfry itp. Po prostu moim zdaniem obecnie firmy są w stanie wyprodukować kompakt z pełnoklatkową matrycą, dobrym obiektywem za 1500 złotych lecz tego nie robią. Idzie to jak krew z (naszego) nosa...
    AMATOR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zeb McKane Zobacz posta
    Po prostu moim zdaniem obecnie firmy są w stanie wyprodukować kompakt z pełnoklatkową matrycą, dobrym obiektywem za 1500 złotych lecz tego nie robią.
    Trochę to socjalistyczne myślenie, że ma kosztować proporcjonalnie do kosztów produkcji.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

-Niestety nie ma gibanego LCD więc dokupienie wizjera do niego to prawie konieczność.

Ciekaw jestem czy w tych wizjerach od sonego beda wyswietlane jakies informacje bo dodatkowe łącze (danych?) posiada więc teoretycznie ..

-Migawka 1/2000 "szału nima" ale za to jest cisza w przeciwieństwie do NEXów.

-Cena w polandii pewno bedzie pod 13k na start. Dużo.

Reszta mi się podoba. Może nawet kiedyś UWA konwerter zrobią.
    pozdrawiam
    Mirek$

Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 12-09-2012 o 10:43

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Strona 11 z 55 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów