Szukaj
Jak zobaczyłem 1 myślę no tak pewnie znów dasz nam kadry z "kilometrów " dokumentacyjniea tu proszę oglądam 2, 3 i dalej i w summie podoba mi się i wybiorę 5. 3 bym wykasował bo odbiega trochę od całości setu, a reszta ujęć spokojnie go obroni.
6 - świetnie złapanyGeneralnie wszystkie prace w przedziale 3 - 6 mi się podobają. Może odrobinkę poruszone, ale co tam
![]()
Jest 10 rodzajów ludzi, ci co rozumieją arytmetykę binarną i ci co jej nie rozumieją.
Mi się podoba 2(fajny rozkład GO i zielenie) i 6 za dynamikę ujęcia, gratki Mariusz
PS to znad Radomki?
no to go pogoniłeś , bardzo fajnie
mi się podoba ujecie nr 5 , choć dla mnie lekko za ciasno nad ptakiem
"Cwaniaczek" najfajniejszy na 5 i 6 - dobrze złapany
Nie przełączyłem na poziomy VR ale czy to by coś dało ? Generalnie to zbyt mało światła było a nie chciałem ISO podbijać więc czasy 1/1250 przy gwałtownym zwrocie ptaka to trochu mało - przy 1/2000 to i lepszy szczegół by był no ale cóż fotograf przyrody zawsze ,,ma pod wiatr".![]()
Poziomy VR nic by nie dał, bo ptak się poruszał szybko. Trzeba było podnieść iso do 1600 (w d3 to nie problem) Odpuścić sobie podnoszenie kontrastu w obróbce i szum nie byłby problemem
![]()
Jest 10 rodzajów ludzi, ci co rozumieją arytmetykę binarną i ci co jej nie rozumieją.
Bardzo dobry secik , szczególnie 3-6.
Trochę mocno szumi ale wydaje mi się że to wynik zbyt "agresywnej obróbki" a może się czepiam?
Pozdrawiam
tomek61
www.tomaszkubis.pl
Skontaktuj się z nami