Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Po ślubnie...

Domyślnie

Czy dobrze zgaduję, że założeniem tej sesji było "ma być inaczej"?
    myślę co piszę

Domyślnie

Nawet z ciekawością się zdjęciom przyjrzałem ..... Jak miałbym non-stop oglądać zdjęcia HDR to dla odmiany takie zdjęcia z dużym atencją
    Ale ciekawi mnie jak odebrali młodzi bo panna młoda czasami wyszła nieszczególnie?
    Na razie D90 i D7100, S150 Macro, T116, N35, S50 1,4 S50-150, S900 i statyw całkiem dobry Fajne hobby i tyle
    http://pawelmeszynski.flog.pl/

Domyślnie

Tak, założeniem miało być, że będzie inaczej...Razem stwierdziliśmy, że mamy dość cukru, super kadrów, które rozumieją tylko "branżowcy"...Ma być odmiennie...
    A młodzi odebrali te zdjęcia, z zachwytem, mają duży dystans do swojej wyglądalności...
    Ostatnio edytowane przez SADPUNK44 ; 09-09-2012 o 22:36
    d'SLR; Takumar 1,8/55; Zeiss 3,5/135
    sadpunk44.blogspot.com

Domyślnie

Hmm Kiedyś miałem klientkę, która chciała żebym sfotografował jej ślub cywilny właśnie "inaczej" Nie wziąłem zlecenia. Rozmawialiśmy dłuższą chwilę, chciałem dowiedzieć się jakiej odmienności oczekuje po zdjęciach z imprezy która trwała około 4 minut. Nie wiedziała. Ja też nie miałem pomysłu co i jak miałbym zrobić inaczej.
    Wydaje mi się, że próbując odciąć się od "cukru i super kadrów" poszedłeś/poszliście najprostszą drogą. Zdjęcia ślubne są pastelowe? polecimy w CB, są słodkie w obróbce? potraktujemy nasze obróbką "na brzydko" pary lepią się do super bryk? weźmy do zdjęć różową wołgę itd, itd. W moich oczach usiłując uciec od schematu zatoczyliście koło i wylądowaliście w tym samym miejscu. Stosowanie prostych i banalnych przeciwieństw do opatrzonych ślubnych kotletów nie zdało egzaminu. Wszystko z tych zdjęć krzyczy do mnie o tym "skąd fotograf i ludzie na zdjęciach chcieli uciec". Nie daliście rady moim zdaniem.
    To co mnie wydaje się nieznośne w fotografii ślubnej, specjalnie w pozowanych sesjach to: nadmierny pościg nad wizualną atrakcyjnością zdjęć, bezmyślne kopiowanie podpatrzonych i modnych ustawień, lokalizacji, stylizacji itd. Szukając przeciwieństw szedłbym w stronę maksymalnej surowości, prostoty i co potwornie trudne, próbowałbym sfotografować wnętrze ludzi. Raczej nie przyjąłbym takiego zlecenia "komercyjnego" bo szanse, że poległbym są ogromne. Mógłbym próbować fotografować tak bliskich, znajomych, ludzi do których coś czuję, o których coś wiem.
    myślę co piszę

Domyślnie

Choć sam bym takich zdjęć ślubnych nie chciał, to duże brawa za wykonanie i szczegóły.
    Zdjęcia stylizowane na fotografie z lat 60-70 tych i taka też sceneria znajduję się w tle. Brak tu współczesnych motywów i zdjęcia zgrabnie łączą się w całość. Tak że chylę czoła.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelpiotrm Zobacz posta
    ...Wydaje mi się, że próbując odciąć się od "cukru i super kadrów" poszedłeś/poszliście najprostszą drogą...
    Jasne, że najprostszą, a jak inaczej odciąć się od walki z kolorem, balansem bieli, oraz kontrastem...Ciągle czytam na Forum, że "obróbka" nie taka, kolory nie grają, konwersja do kitu...Tu jest prosto, brudno i przede wszystkim(mz) - inaczej.Odbiorcom się podoba.Mnie też.Tyla.
    d'SLR; Takumar 1,8/55; Zeiss 3,5/135
    sadpunk44.blogspot.com

Domyślnie

"a jak inaczej odciąć się od walki z kolorem....."
    nie walczyć, bo budujesz pomnik swojemu przeciwnikowi
    Popatrz kogo miałeś przed obiektywem. Ludzi zdaje się wystarczająco innych od przeciętnych, by nawet "normalnie" ich fotografując otrzymać ciekawy efekt. A gdyby tak skupić się w pracy z tą parą pokazaniu ICH, TEGO KIM SĄ , a nie tego kim nie chcą być?
    Teraz oglądam jakiś mało interesujący .... manifest o tym czego to oni i /lub Ty nie lubicie w fotografii ślubnej. I tak jak z wielu tamtych zdjęć tak i z Twoich nie dowiaduję się niemal niczego interesującego o modelach.
    Kategoria "odbiorcom się podoba.Mnie też.Tyla" jest oczywiście biznesowo bardzo istotna, ale raczej nie na Forum.
    Nie chodzi o "dołowanie" Ciebie. Próbuję znaleźć taki sposób podejścia do tematu, żeby następnym razem powstał dużo lepszy materiał. Tyla
    myślę co piszę

Domyślnie

Jak dla mnie to mega udana sesja, wszystko tu pasuje.

Domyślnie

świetna robota, gratuluję wyobraźni
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów