Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: The Bird!

Domyślnie The Bird!

Wczoraj, siedząc w Maku, w Pniewach i popijając kawę, wpadłem na szatański plan, aby wsiąść w auto i pojechać na zdjęcia do ...Kołobrzegu.

Jak pomyślałem, tak też uczyniłem.

Po nieco ponad czterech godzinach jazdy, przywitała mnie tabliczka z nazwą nadmorskiego kurortu.

Pogoda okazała się być niemal idealna na fotograficzne igraszki. Silny, ale zarazem rześki wiatr, płodził okazałe fale i sprawiał, iż miejscowe mewy zawisały nieruchomo w powietrzu, zadziwiając owym widokiem zdumionych spacerowiczów. Natomiast złotawe słońce, ogrzewało ostatkami letnich warkoczy, zziębnięte ciała turystów.
    Zabrakło tylko ciekawszego nieba. Choć po drodze wszystko wskazywało na to, iż trafię na interesujący spektakl burzowo-deszczowych chmur, to jednak północno-wschodni wiatr rozgonił niebiańskie "towarzystwo". Zatem, należało czerpać garściami z tego, co zastałem.

Tak też uczyniłem.

Po pięciu godzinach inhalacji nadmorskiego jodu, wsłuchiwania się w kojący szum morza i donośny jazgot mew, wsiadłem w auto i po kolejnych pięciu godzinach, położyłem się spać we własnym łóżku.

Przedstawiam pierwszą odsłonę z owego spontanicznego wypadu.

The Bird!

Pozdrawiam

Domyślnie

podoba mi sie Twoje podejscie do fotografowaniacały dzień dla jednego zdjecia jak widać opłacało się piona!
    Aparat, jakieś obiektywy i torba używana.

Domyślnie

POdziwiam i również gratuluję kadru i podejścia do sprawy.

Domyślnie

A myślałem, że tylko ja taki wariat, żeby jechać Bóg wie ile kilometrów bo - może złapię fajny kadr. Opowiadanie dodaje smaku tej pięknej fotografii. Warto było !!!
    Pentaxy dwa i trochę szkła

Domyślnie

Przyjemnie.....nie ma to jak pasja !!!!
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

"mewy zawisały nieruchomo w powietrzu, zadziwiając owym widokiem zdumionych spacerowiczów" - he, he jakichś pierwszorazowych trafiłeś? Myślałem, że ten widok zna każde polskie dziecko. Fota bardzo udana, ptasior idealnie ustawił się "twarzą" do słońca, nastrój, memłanko gitarka, nawet niebo niezłe, a nawet bardzo dobrze pasujące - niepotrzebnie narzekasz.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Duder Zobacz posta
    Myślałem, że ten widok zna każde polskie dziecko.
    Zgadza się Jednak większość turystów, stanowiła grupa geriatryków, rodem zza zachodniej granicy.

Domyślnie

Przyjemne foto i to na dodatek z mojej okolicy Szkoda tylko, że koniec pomostu nie wylądował po środku
    D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /

Domyślnie

Fajna fota, dobra kolorystyka. Przyciąłem sobie kadr (niebo) do proporcji 3:2 i mewa wylądowała w takim centralnym mocnym punkcie, w kulminacji, ale oczywiście szanuję Twój wybór formatu.
    Takie nieplanowane wyjazdy nieraz owocują dobrymi kadrami. Ze trzy lata temu decyzją chwili trafiłem do Dziwnowa, a tam na lezący na boku paręnaście metrów od brzegu plaży wpół zatopiony kuter. Temat malinka, taka nagroda za wyjazd na wariackich papierach. Niedawno pokazywane słoneczniki też są dziełem przypadku bo przecież nie dostaję z Niemiec cynku gdzie akurat je zasiali...
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    Fajna fota, dobra kolorystyka. Przyciąłem sobie kadr (niebo) do proporcji 3:2 i mewa wylądowała w takim centralnym mocnym punkcie, w kulminacji, ale oczywiście szanuję Twój wybór formatu.
    Takie nieplanowane wyjazdy nieraz owocują dobrymi kadrami. Ze trzy lata temu decyzją chwili trafiłem do Dziwnowa, a tam na lezący na boku paręnaście metrów od brzegu plaży wpół zatopiony kuter. Temat malinka, taka nagroda za wyjazd na wariackich papierach. Niedawno pokazywane słoneczniki też są dziełem przypadku bo przecież nie dostaję z Niemiec cynku gdzie akurat je zasiali...
    W sumie, miałem dylemat, czy pokazać ten kadr w kwadracie, czy w ...pionie, bo taki jest oryginał. Po wielu kombinacjach wybrałem kwadrat.

Co do nieplanowanych wypadów, to bardzo je lubię. Choć nie zawsze są tak owocne (fotograficznie), jak wczorajsza wycieczka.
    Następnym razem może Zakopane? Ale to już nie na jeden dzień.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów