Close

Strona 48 z 239 PierwszyPierwszy ... 3846474849505898148 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 471 do 480 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

pytanie do osob, ktore wyslaly swoje puszki do Dusseldorfu. Czy wysylaliscie samo body czy rowniez baterie i inne akcesoria? Czy wysylac z obiektywem czy samo body? Jak to bylo u Was? Czy wysylka naprawionego body jest na koszt serwisu (naprawa gwarancyjna), czy trzeba samemu za to placic. Jesli trzeba placic to ile? Czy oprocz naprawy skutecznosci lewego i prawego punktu AF naprawiono takze ustawienia mikroregulacji w body (u mnie w zasadzie wszystkie szkla pottrzebuja korekty na minus).
    Wysylam puszke zaraz po swietach i chcialbym zeby zrobili raz i porzadnie.
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NIKOLAY Zobacz posta
    Na razie drogi Faderze skompletowałem 5 x Monitor Audio RX8 ... trzeba na czymś kulturalnie słuchać wieczorami ... żałuję jedynie, że w czarnym lakierze fortepianowym ... kurzy się jak .... Z tymi 2 pensjami to raczej było niegrzeczne z mojej strony ale niestety nie mogę edytować i kasować fragmentów starych postów
    Masz rację to na zdjęciu to mój wyrób, jestem również audiofilem, a na kiepski dźwięk który dla mnie jest kiepski reaguje tak samo jak wiele ludzi tu na forum na przykrości związane z kurzem lub AF.
    Co do pensji, nie jestem zły tylko sam sobie udowadniam że zarabiam grosze i trzeba cos z tym zrobić, gdzie szukać by było lepiej.

co do d800 to mam nadzieję że jeśli zdecyduje sie na zakup to puszki będa już pełnowartościowe, a nie tak jak teraz prawie jak prototypy, a konsumenci to darmowy dział kontroli jakości.

p.s.
    ponadto cieszę sie, że jest więcej takich jak ja, że dopadły nas 2 tak drogie pasję
    Ostatnio edytowane przez fader_audio ; 25-12-2012 o 21:52
    Z6, D 7100, D80 + 18-35/1.8 + 24-70/4 s, 85/1.8 s, +50/1.8 af-s +70-300vr +SB900 +....

Domyślnie

Fader - właśnie zaintrygowała mnie kolumna z Twojego avatara. Skos sugeruje podłogówkę, dwudrożność ze wzrostem jakiś rodzaj monitora. Głośniki pewnie scan-speak ... Jeśli zapodawałeś opis na innym forum chętnie odpalę link podany przez PW. Pozdrawiam wszystkich w przedostatnim dniu Świąt BN

Zawarłeś słuszne zdanie w poście powyżej : "...co do d800 to mam nadzieję że jeśli zdecyduje sie na zakup to puszki będa już pełnowartościowe, a nie tak jak teraz prawie jak prototypy, a konsumenci to darmowy dział kontroli jakości".
    Ostatnio edytowane przez NIKOLAY ; 25-12-2012 o 22:02

Domyślnie

Nie tylko Was panowie, napisze tylko ze o ile sie nie myle to mam autograf fadera na certyfikacie dolaczonym do pewnej testowej plyty "z pierwszego tloczenia".
    Pamietam zadyme wywolana przez gliste i na co poszly pieniadze z licytacji nr 001 - stary juz jestem.
    Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.

Domyślnie

Witam, niestety nie dawałem zadnego autografu na płytach, może ktoś podbnie sie nazywał.

Kolumny to dośc spore monitory, co do głośników to kolega Nikolay dużo sie nie pomylił, również duńskiej produkcji, prawdopodobnie powstały w tej samej fabryce co Scan Speak, mowa tu o Vifa z serii premium. Jeżeli kogoś to intersuję przy pomiarach pomagał mi kolega, który produkuje sprzęt audio - jego strona to amparo-audio. Nigdzie nie mam na forum opisanych tych monitorów, tak szczerze to nie umiałem się do tego zabrać aż w końcu poszło w zapomnienie. jeżeli ktoś chce wiedziec więcej szczegółów to proszę o priv.
    Z6, D 7100, D80 + 18-35/1.8 + 24-70/4 s, 85/1.8 s, +50/1.8 af-s +70-300vr +SB900 +....

Domyślnie

Może coś zmienia odnośnie AF(?), skoro Fotojoker wyprzedaje zapasy D800, na zachęte dorzucając grip

Pzdrwm
    Ostatnio edytowane przez Darpi ; 28-12-2012 o 14:26

Domyślnie

możei maszrację,coraz więcej zwrotów to jakąśakcje promocyjną rzucili, dla mnie to dobrze bo zakup jak dobrze pójdzie za ok 3 miesiące, byłoby super, bo na ptasie foto juz z nowym sprzętem

Domyślnie

dla zainteresowanych, nowiutki d800 z numeracji 608xxxx i brak problemów z AF, z obiektywami N łapie idealnie, gorzej niestety z Sigma 24-70 2.8 - tu wychodził spory FF, ale kalibracja z puszki pomogła

Domyślnie

D800 na Nikkorach 28/1.8, 50/1.8 i 85/1.8 BF i wymagana regulacja w zakresie -13...-20
    D7000 na tych samych szkłach BF -20 i zbyt mały zakres regulacji (szacunkowo dobrze byłoby około -25...-27).
    Ten, kto spróbuje nieść kota za ogon nauczy się czegoś, czego nie nauczy się w żaden inny sposób.

Domyślnie

Witam, mój D800 z serii 606..... jak się okazuje nie tylko ma problemy z lewym, ale i każdym punktem AF. Ja jestem słaby w kalibracji, próbowałem moje Nikkory 35mm f/1.8 i 85mm f/1.8 ustawić różnymi metodami, ale dla mnie żadne z wartości -20 ... +20 nie daje ostrego obrazu na 100% cropie.

Czy jest może ktoś z Krakowa kto kalibracje ma w jednym palcu i byłby skłonny mi pomóc jeszcze raz domową metodą?
    Myślę, że może to być jednak grubsza sprawa, dlatego oddam ten aparat prawdopodobnie do media marktu na gwarancji. Rozumiem, że na początek mogę go oddać bez obiektywów, których w najbliższym czasie potrzebuję? Prosiłbym o radę.

Szczęśliwego Nowego Roku, życzcie mi sprawnego AF w D800
    Sam usunąłem komercyjną stopkę, choć to nieco absurdalne by na stronie o tematyce fotograficznej nie można było podać linku do własnej strony o tematyce fotograficznej...

Strona 48 z 239 PierwszyPierwszy ... 3846474849505898148 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów